Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mevlüt Çavuşoğlu: Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı

Mevlüt Çavuşoğlu: Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Ege'deki tacizleriyle ilgili konuşurken "Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı. Hukuki argümanlarımızdan çok rahatsız oldu. Bu yanıtlar ile Atina'nın propagandasının çöktüğünü görmeye başladık.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:01

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, SETA tarafından düzenlenen "Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk Dış Politikası" panelinin açılış konuşmasını yaptı. 

Yunanistan'daki ABD üslerine ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı, "ABD'nin terazileri bozuldu kendilerine uyarıalrda bulunduk. Bunlar Rusya'ya karşı diyorlar ama inandırıcı değil" dedi. 

İstanbul'da birçok ilçede elektrik kesintisi! 16 Mart Cumartesi BEDAŞ-AYEDAŞ elektrik... Haberi Görüntüle

''VERDİĞİMİZ YANITLAR YUNANİSTAN'I ÇİLEDEN ÇIKARDI''

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginliğe değinen Bakan Çavuşoğlu, "Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı. Hukuki argümanlarımızdan çok rahatsız oldu. Bu yanıtlar ile Atina'nın propagandasının çöktüğünü görmeye başladık. Bizi kıyılarımıza hapseden oldubittiyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Yunanistan'ın hava sahası iddiaları ayrı bir garabet. Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan'a diyoruz. Arkanızda kim var ona bakmayın. Karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın'' dedi.

2024 MARDİN-DERİK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Derik'te hangi... Haberi Görüntüle

"BELGELERLE YANIT VERDİK"

Atina'nın izlediği politikayı eleştiren Çavuşoğlu, "Başka Dendias (Yunanistan Dışişleri Bakanı) olmak üzere pek çok yetkili aleyhimize konuşmayı sürdürdü. Yunanistan sahte fotoğraf ve bilgiler ile bize çamur atmaya kalkıştı. Biz de buna karşılık belgelerle yanıt verdik" ifadelerine yer verdi.

Kızıl Goncalar'ın Zeynep'i Mina Demirtaş kimdir? Mina Demirtaş'ın sevgilisi var... Haberi Görüntüle

''AİHM KARARLARINI UYGULAMIYOR''

Yunanistan'ın azınlıkların hak ve özgürlüklerini ihlal ettiğini belirten Çavuşoğlu, ''AİHM kararlarını uygulamıyorlar'' ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, söz konusu hasım yaklaşımın Ege ve Akdeniz'de de yaşandığını belirtti.

Survivor All Star Aysu nereli, kaç yaşında? Survivor Aysu kimdir? Haberi Görüntüle

MISIR İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Mısır arasındaki normalleşme sürecini değerlendirirken "Süreç hızlı ilerlemiyor ama bunun sebebi biz değiliz" diye konuştu. 

Buse Terim neden boşandı? Buse Terim ile Volkan Bahçekapılı neden... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN TAHIL ANLAŞMASINI ASKIYA ALMASI

Bakan Çavuşoğlu, tahıl koridorundaki son durumu ele alırken, "İki defa Lavrov'la görüştüm. Rusya'nın gemilerine yönelik saldırılardan sonra bazı güvenlik talepleri var. BM'nin Rusya'ya gönderdiği mektuplar dile getirildi. Rusya'nın gübresi ve tahılı yaptırım listesinde değil ama bunları taşıyacak gemiler limanlara yanaşamıyor ve servis alamıyor. Bu tahıl konusunun bir mutabakata varacağına inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading