Yandex Metrica
SON DAKİKA
Metin Külünk'ün sözlerine Yunanistan bile bu kadar kızmadı: 5 saatte Selanik'teyiz

Metin Külünk'ün sözlerine Yunanistan bile bu kadar kızmadı: 5 saatte Selanik'teyiz

AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk, Türkiye'yi füzeyle tehdit eden Yunanistan'a hodri meydan dedi. Külünk bu çıkışı sonrası muhalif yayın organları kanalıyla linç kampanyasının hedefi haline geldi. Yunanistan'ın füzeli tehdidine ses çıkarmayanlar Metin Külünk'e yönelik itibarsızlaştırma kampanyası başlattı. Atina'ya vuran Külünk'ü hedef alanlar arasında BAE'deki Sedat Peker de vardı.

Gündem

23.01.2024, 18:20

AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk'ün Yunanistan'a yönelik sözleri tartışma konusu.  Çorum’da bir grup sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen “Yeni Dünya Düzeninde Türkiye’nin Konumu” konulu konferansa katılan Külünk, muhalif yayın organlarının hedefi oldu.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile... Haberi Görüntüle

''YUNANİSTAN FÜZE ATACAKMIŞ, HODRİ MEYDAN''

O konuşmada Türkiye’nin FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri üzerinden köşeye sıkıştırılmak istendiğine vurgu yapan Metin Külünk, bu ihtimaller hayata geçirilemeyince Yunanistan'ın tehdidinin sahaya sürüldüğünü ifade etti. Yunanistan'a ve onu sahaya sürenlere 'hodri meydan' diyen Külünk, Türkiye'nin bu ihtimale vereceği cevaba işaret etti. 

Külünk “Bütün bu ihtimaller boşa düştüğü için Yunanistan üzerinden savaş denemesi yapmak istiyorlar. Hodri meydan. Yunanistan füze atacakmış. Atsın da görelim ağzının payını alır. 5 saatte Selanik'teyiz. 5 saatte Atina'dayız. Eski Türkiye yok artık.” ifadelerini kullandı. 

metin kulunk

Ogeday Survivor'dan ayrıldı mı? Survivor Ogeday yarışmayı bıraktı mı, son... Haberi Görüntüle

''ARTIK HER ANLAMDA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE VAR''

“2. Dünya Savaşı'nda ABD'nin vereceği atık silaha ihtiyaç duyan Türkiye yok. Her anlamda güçlü Türkiye var.'' ifadelerini kullanan Külünk, ekonomide yaşanan zorluklara değindi, geçmişten örnekler verdi.

 ''Bugün zorluklarımız var. Güçlüklerimiz var. Dolar kurunun yükselmesi o paralelde enflasyon baskısı nedeniyle vatandaşımızın cebinde hissedilmesi. Bunlar aşılır, bunlar çözülür. Bu krizleri ilk defa atlatmıyoruz. 28 Şubat'ta finansal darbeciler bu milletin 250 milyar dolarını cebinden aldılar. 17-25 Aralık'ta milletin cebinden 50-60 milyar dolarını çaldılar. 1947'de Türkiye IMF'ye teslim edildi. O günden bugüne bu milletin trilyonları alındı. Şimdi cumhurbaşkanımız faiz düşsün diyor. Bizimde gönlümüzden geçen faizsiz bir düzen. Neoliberalizm çöktü. Vahşi kapitalizm çöktü. Dünya yeni bir ekonomik paradigma arayışı içerisinde. Ama üzgünüm Müslümanlar, Müslüman iktisatçılar dünyaya yeni bir şey söyleme noktasında değiller. Cumhurbaşkanımız faiz insin diye kararlı şekilde irade koyuyor. Ne garip ses Amerika'dan değil TÜSİAD'tan geliyor. Bu faiz kimin cebinden çıkıyor. Bizim cebimizden çıkıyor. Bu süreci Türkiye'nin birliğini ve dirliğini koruyarak ve kollayarak geçtiğimizde bu süreçten en güçlü çıkacak devlet ve milletiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele AK Parti değil, mesele doğrudan Türkiye'dir! Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'A TEPKİ GÖSTERMEYENLER BU SÖZLERE KUDURDU

Metin Külünk'ün bu açıklamalarının nedeni Atina yönetiminin Doğu Akdeniz'deki provokasyonlarını hemen her gün ileriye taşıması. Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi frenleyebilmek için devasa bir borçlanmayla askeri yatırımlar yapan Atina yönetimi, ABD ile savunmada ciddi bir hazırlık içinde. Yapılan hazırlık doğrudan savaş hazırlığı olarak yorumlanıyor. Hatta Yunan basını, olası çatışma ihtimallerini bile yazmaya başlamış durumda. Yunan basınında çıkan haberlerden birinde "Yunan kuvvetleri, olası bir çatışma ihtimaline karşı, komşu kıyıdaki Türk kuvvetlerini ve altyapıyı hedef alıyor" ifadeleriyle adeta nabız yoklamıştı. 

Kadem Ekşi Maltepelilere müjdeyi duyurdu: Yılda 60 bin 5 yılda... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'NİN GÜCÜ' DİYEN HERKESE İTİBARSIZLAŞTIRMA KAMPANYASI

İşte Külünk'ün açıklamaları tam da bu zımni savaş tehdidini hedef alıyor. Ancak bu açıklamalardan daha dikkat çekici olan, Yunanistan'ın tüm bu hazırlığına ve üstü kapalı tehditlerine tepki göstermeyen hatta bunu tartışma konusu bile etmeyen yayın organları ve sosyal medya trallerinin, AK Parti kanadından gelen bir yanıta sistematik linç kampanyasında bulunması.

Atina'ya sessiz kalıp Ankara'nın olası cevabına tepki gösteren kitlenin tutumu ilk  de değil. Türkiye'ye yönelik tüm tehdit konularında, Türkiye'nin gücünü hatırlatan kim olursa aynı itibarsızlaştırma kampanyasının yürütüldüğünü görmek mümkün.

Yerel seçimlere son 15 gün kaldı! AK Partili Osman Nuri... Haberi Görüntüle

ATİNA'YA VURDU SES BEA'DEN GELDİ

Son dönemde Türkiye düşmanı bazı aktörlerin sosyal medya tetikçisi olan ve 'Türkiye'nin gücü' hatırlatmasına alerjisi olan kitlenin fikir önderi konumundaki firari organize suç örgütü lideri Sedat Peker de konuya Birleşik Arap Emirlikleri'nden katıldı. 

AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk'ün Yunanistan açıklamasını hedef alan Peker,  "Cuma namazını Şam’daki Emevi Camii’nde kılacağız kolpasıyla Suriye’ye girmiştiniz. Ancak Rusya’dan izin almadan sınırımızın hemen ötesinde bile uçurtma dahi uçuramıyorsunuz." ifadesini kullandı. Türkiye'nin sınır ötesindeki operasyonlarını eleştiren Peker'in kullandığı ifadelerin, farklı başkentlerden ve o başkentlerden fonlanan yayın organlarından Türkiye'ye gelen tepkilerle benzerliği dikkat çekti. 

metin kulunk sedat peker

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading