Yandex Metrica
SON DAKİKA
Meteoroloji uzmanı duyurdu! Kurban Bayramı yağışlı geçecek! O gün dışarı çıkacaklar dikkat

Meteoroloji uzmanı duyurdu! Kurban Bayramı yağışlı geçecek! O gün dışarı çıkacaklar dikkat

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? Meteoroloji ve Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada bayram süreci içerisinde yağışlar bir süre sonra yeniden hâkim olacak. Marmaris bölgesinde yağışlı hava bekleniyor. Meteorlojiden yapılan son dakika bilgisinde birçok ilde sarı kodlu uyarı yapıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:29

Meteoroloji ve Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yağışlar bir süre sonra yeniden başlayacağını ve Marmara Bölgesi de dahil olmak üzere bayramda havanın yağışlı geçeceği ifade etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu verileri doğrultusunda yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Bolu, Düzce, Karabük çevreleri ile Hatay'ın kıyı, Van’ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçecek.

'Yılın Otomobili' için 28 aday: Aralarında Togg T10X de var Haberi Görüntüle

KURBAN BAYRAMI'NDA HAVA NASIL OLACAK? 

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi dışında Türkiye'de yağış yok. Bu yağış da akşama bitiyor. Rüzgarın, Marmara güneyi, Ege, Akdeniz iç, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu kuzey ve batısı kuzeyden kuvvetli (40-70 km/sa) esecek. Türkiye kuru ve sıcak hava etkisine girdi. 1 hafta yağış yok. İlk yağış bayramın 1. günü 9 Temmuz'da Marmara Bölgesi'ne. Bugün İstanbul 32 C, İzmir 37, Ankara 28, Antalya 37, Mardin, Sinop 27, Bodrum 37, Marmaris 36, Erzurum 25 C.” dedi.

Ülke genelinde ise hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmez iken iç kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SARI KODLU UYARI YAPILAN İLLER

Amasya, Artvin, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Aksaray, Bayburt

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading