Meteoroloji uyardı 16 il teyakkuza geçti: Bir yanda kar diğer yanda sağanak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, hava sıcaklıklarının güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin edilirken 16 il için sarı kodlu uyarı verildi. Yurdun doğusunda karla karışık kuvvetli yağış bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, hava sıcaklıklarının güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle güney Marmara'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Yapılan son tahminlere göre; yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR
Yapılan değerlendirmelere göre; yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde, Adıyaman, Şırbak, Hakkari, Muş, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Batman, Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
KARLA KARIŞIK YAĞMUR
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Siirt ve Şırnak'ın doğusu, Tunceli ve Bingöl'ün kuzeyi, Bitlis'in güneyi ve Hakkari'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, kar yağışı alan yerlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
16 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için sarı kodlu uyarı verdi.
Sarı kod verilen iller şu şekilde sıralandı;
Adana, Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Siirt, Tunceli, Batman, Şırnak, Osmaniye
