Yandex Metrica
SON DAKİKA
Meteoroloji'den 25 il için sarı alarm: Su baskınları yaşanabilir

Meteoroloji'den 25 il için sarı alarm: Su baskınları yaşanabilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarıda bulundu. Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu 25 ilde kuvvetli yağış bekleniyor.

Gündem

23.01.2024, 20:57

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Mayıs hava durumu raporunu yayımladı. Ülke genelinde yağışlı hava etkisini sürdürecek.

25 il için sarı alarm verilirken yetkililer, olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis ve Bilecik çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

22 Mart 2024 Erzurum'da okullar tatil mi? Yarın Erzurum'da okullar... Haberi Görüntüle

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Sıcaklıkların, yurdun kuzeydoğusunda mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Batı kesimlerde kuzey, iç ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Tuncay Yılmaz kimdir? Tuncay Yılmaz ne iş yapıyor, hangi partiden? Haberi Görüntüle

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların: Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kadir Özkaya kimdir? AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya nereli? Haberi Görüntüle

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Seçimlere son 4 gün! MHP lideri Devlet Bahçeli net konuştu:... Haberi Görüntüle

25 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Öte yandan Meteoroloji, 23 il için sarı kodlu 2 için ise turuncu kodlu kuvvetli  yağış uyarısı yapıldı. 

Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Siirt, Uşak, Batman, Şırnak ve Karabük için sarı kodlu, Burdur ve Isparta için turuncu kodlu uyarı verildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading