Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mercek bulutu nedir? Mercek bulutu neden olur?

Mercek bulutu nedir? Mercek bulutu neden olur?

20 Şubat akşamı Van semalarında görülen mercek bulutu sosyal medyada gündem oldu. Peki, Mercek bulutu nedir? Mercek bulutu neden olur?

Gündem

23.01.2024, 20:28

Van'ın Gürpınar, Edremit ve Gevaş ilçelerinden görülen ve yaklaşık 45 dakika bozulmadan kalan mercek bulutu sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Sosyal medyada görüntülere dair yorumların ardı arkası kesilmezken, bazı yorumlar ise dikkat çekti. Bu bulutların depremin habercisi olacağı iddiası ortaya atıldı. Peki, Mercek bulutu nedir? Mercek bulutu neden olur?

YSK'dan açıklama: Olası iptal durumunda yenileme seçimleri 2 Haziran'da yapılacak Haberi Görüntüle

Sahibinden.com çöktü mü? 2024 Sahibinden hacklendi mi? Sahibinden'e neden giremiyorum? Haberi Görüntüle

MERCEK BULUTU NEDİR?

Mercek bulutu nedir? Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde Mercek Bulutu hakkında yapılan açıklamaya göre;

"Mercek bulutları engebelerden kaynaklanan rüzgar dalgalanmalarının bir sonucu olarak oluşur ve engebenin kuytu tarafında aşağı doğru hareketli türbülansın olduğunu gösterir.

Orografik bir olayın sonucudur. Mercek terimi daha çok cirrocumulus, altocumulus ve stratocumulus tipi bulutlarla beraber kullanılır. Fön rüzgarlarının görüldüğü her türlü coğrafi alanda bu tür bulutları görmek olasıdır." denildi.

22-23-24 Mart BİM aktüel ürünler! BİM'de bu hafta hangi ürünler... Haberi Görüntüle

21 Mart Erdoğan Kayseri mitingi saat kaçta başlayacak? AK Parti... Haberi Görüntüle

MERCEK BULUTU NEDEN OLUR?

Mercek bulutu neden olur? Mercek bulutları, güçlü hava akımları dağ ve tepe gibi bir engel ile karşılaştığında meydana gelir. Eğer havanın içindeki nem oranı yüksekse, yukarı ve aşağı yönlü hava hareketi esnasında basınç ve sıcaklık değişiminden ötürü, su buharı yoğunlaşıp tekrardan buharlaşır ve mercek şeklindeki bulutlar meydana gelir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading