Yandex Metrica

Meral Akşener rezil oldu! Kendisi ve danışmanları Afrika cahili çıktı

Meral Akşener rezil oldu! Kendisi ve danışmanları Afrika cahili çıktı

Türkiye'nin Zambiya ile deniz anlaşmasını dalga konusu yapmak isteyen İYİ Parti lideri Akşener, cehaletiyle komik duruma düştü. Akşener'in "Limanı yok" dediği Zambiya, Tanganika Gölü'nde bulunan Mpulungu Limanı üzerinde 3 ülkeye ihracat yapıyor.

Gündem

23.01.2024, 19:09

Afrika ülkesi Zambiya'da liman olmadığını ve deniz bulunmadığını iddia ederek Türkiye'nin bu ülkeyle yaptığı anlaşmalarla dalga geçmeye çalışan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, komik duruma düştü.

Geçmişte yine gündeme gelen ancak Akşener'in henüz haberdar olmadığı Zambiya konusunu partideki birinin ona basitçe izah etmesi gerekiyor. Çünkü Zambiya, kendisiyle birlikte 3 ülkeyle daha sınırdaş durumdaki dünyaca ünlü Tanganika Gölü'ne ev sahipliği yapıyor. 

Zambiya'nın kuzey ucunda bulunan Mpulungu Limanı'ndan kalkan gemiler hem turistik amaçlı turlar düzenliyor hem de Tanzanya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Burundi'ye kargo seferleri düzenliyor. 

Mpulungu Limanı, 1930 yılında Zambiya henüz bağımsızlığını kazanmadan önce inşa edilmiş. Geçmiş yıllarda balıkçı barınağı olarak kullanılan liman 70'li yıllardan itibaren genişletildi ve Büyük Göller Bölgesi'ne ihracat amacıyla yoğun biçimde kullanılıyor. 

Mpulungu Limanı'na Zambiya tarafından karayolu ile ulaşılıyor. Mpulungu, kendisine komşu limanlar Bujumbura, Kigoma ve Kaleimie aracılığıyla geniş bir bölgede ticarete yön veriyor. 

Türkiye'nin bu limana ilişkin yaptığı anlaşmayı "Zimbabve'de deniz yok" diye yorumlayan İYİ Parti'liler ve destekçisi medya organlarının Hazar Denizi ile Azerbaycan konusunda ne düşündükleri merak konusu. Türkiye ile Azerbaycan arasında savunma işbirliğini kapsayan deniz anlaşması bulunuyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading