Yandex Metrica
SON DAKİKA
Meral Akşener kandırıldı mı? CHP'li Kuşoğlu'ndan Altılı Masa'yı karıştıracak sözler!

Meral Akşener kandırıldı mı? CHP'li Kuşoğlu'ndan Altılı Masa'yı karıştıracak sözler!

Aylardır süren adaylık krizinin ardından Altılı Masa'da yeni krizin konusu Cumhurbaşkanı yardımcılığı olacak. İYİ Parti lideri Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın "Cumhurbaşkanı yardımcısı olması" şartıyla masaya geri döndü. Ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu bu ikilinin Cumhurbaşkanı yardımcılığı ile ilgili olarak belediye başkanlığı ve bu görevi aynı anda yürütemeyeceklerini ifade etti.

Gündem

23.01.2024, 20:34

Altılı Masa'da geçtiğimiz hafta yaşanan "adaylık kaosu" sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener'in talebiyle Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için "Cumhurbaşkanı yardımcısı" olma şartıyla masaya geri döndü. 

Fransızların top mermisi depremde kayboldu: Direniş günlerinin simgesiydi Haberi Görüntüle

İKİ BELEDİYE BAŞKANI CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAK 

Bu karar sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanırken, masanın diğer ortakları ve iki belediye başkanının da Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı ifade edildi. 

Üsküdar'da Hilmi Türkmen'in katılımı ile Gümüşsu Camii bugün açılıyor! Haberi Görüntüle

AYNI ANDA İKİ GÖREVİ YÜRÜTEMEZLER 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, katıldığı bir canlı yayında İYİ Parti lideri Meral Akşener'in canını sıkacak açıklamalarda bulundu. Kuşoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığı yardımcılığı görevlerini aynı anda yürütemeyeceklerini ifade etti. 

Nusr-Et'e silahlı saldırıda 5 gözaltı: Suç örgütü elebaşı talimat vermiş Haberi Görüntüle

"TÜRK DEVLET GELENEĞİNDE ÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bülent Kuşoğlu, açıklamasında  "İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklar. Yapmamalılar. Türk devlet geleneğinde öyle bir şey söz konusu olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu onu hiç yaptırmaz, hiç istemez, aynı şekilde Millet İttifakı'ndaki liderler de buna karşıdır." dedi.

İSKİ'ye suç duyurusu! Kanalizasyon atıklarını denize döktüğü iddia edildi Haberi Görüntüle

"BELEDİYELERDEKİ YAPILACAK İŞLERİ VAR"

Kuşoğlu konuyla ilgili sözlerinin devamında şu açıklamada bulundu; 14 Mayıs'a kadar görevlerinden ayrılmalarına gerek yok. Kılıçdaroğlu seçildikten sonra istişare yapılacak. Atanmaları uygun görülürse belediye başkanlarından ayrılacaklar ve cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar. "Belediyelerdeki yapılacak işler var" denilerek bir karar alınırsa Mart 2024 tarihine kadar başkanlar görevine devam edecek. Ondan sonra bu göreve başlayacaklar..

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading