Yandex Metrica
SON DAKİKA
Meral Akşener'in konuşmasını Masonlar mı yazdı? Bu kadarı tesadüf olamaz!

Meral Akşener'in konuşmasını Masonlar mı yazdı? Bu kadarı tesadüf olamaz!

Gezi terörünün hayranı 'milliyetçi' Meral Akşener, Türk tarihine öylesine kinli ki, '31 Mart'lı, 'istibdad'lı bildiriyi Meclis kürsüsünden okumak için 27 Nisan'ı seçti. Sultan Abdulhamid, tamamı Masonlardan oluşan bir ekip tarafından tahttan indirildiğinde takvimler 27 Nisan 1909'u gösteriyordu.

Gündem

27.03.2024, 16:06

Gezi terörünü Meclis kürsüsünden savunurken tepeden tırnağa Osmanlı düşmanlığı yapan ve Türk tarihine nefret kusan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mason Locaları'nın emrine girmiş gibi görünüyor. Konuşmasında Osmanlı'yı tasfiye etmiş darbecilerin dilini kullanan Akşener, "Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret" dedi. 

Sık sık '31 Mart' göndermesi yapan Akşener, Selanikli bir komitacının kaleminden çıkmış gibi duran metni, bir 27 Nisan günü okudu. Sultan 2. Abdulhamid, tamamı Masonlardan oluşan 4 kişilik heyetten darbe bildirisini aldığı gün, takvimler 27 Nisan 1909'u gösteriyordu. Akşener'in kullandığı sembollere bakıldığında, konuşma metnini hazırlayan kişi ya da kişilerin Mason Locaları ile ilişkisi şüphe götürmüyor. 

27-28 Mart Erzurum, Ardahan, Kars okullar tatil mi? Yarın Erzurum,... Haberi Görüntüle

SULTAN ABDULHAMİD'İ İNDİREN 4 DARBECİ KİMDİ?

Yöneticilerinin büyük çoğunluğu Mason Localarına kayıtlı olan İttihat ve Terakki Cemiyeti (İTC), '31 Mart Vakıası' olarak bilinen 13 Nisan 1909 olaylarının ardından dönemin şeyhülislamı Ziyaeddin Efendi ile fetva emini Hacı Nuri Efendi'ye giderek bu kişilere tehditle fetva imzalatmıştı. Sultan Abdulhamid'in tahttan indirilmesinin şeriata göre caiz olduğunun iddia edildiği fetvada, yaklaşık 33 yıl boyunca idam cezalarını onaylamaktan bile uzak durmuş padişah 'zalim' olarak yaftalanıyor, dinî kitapları yaktırmak ve devlet hazinesini israf etmekle itham ediliyordu. 


Instagram çöktü mü? 2024 Instagram'a neden giremiyorum? Instagram hesabım kapatıldı... Haberi Görüntüle

MAHMUD ŞEVKET PAŞA'NIN SELANİK'TEKİ KONUŞMASI


Selanik'ten gelmiş Hareket Ordusu İstanbul'da Topçu Kışlası ile Taşkışla'yı topa tutmuş, buradaki askerlerin bir kısmıyla komutanların neredeyse tamamını öldürmüştü. 'İstibdadı sona erdiren' bu gelişmeleri Bulgar, Rum ve Ermeni çeteler de sevinçle karşılamıştı. İstanbul'da kontrolün tamamen ele geçirilmesiyle birlikte özel seçilmiş 4 isim, Abdulhamid'e 'tahttan indirildiğini' söylemek için Yıldız Sarayı'na gitti. 

Bu kişiler Yahudi Emmanuel Karasu, Ermeni Aram Efendi, Arnavut Esad Toptanî ve Gürcü Arif Hikmet Paşa idi. Yani aralarında tek bir Türk dahi yoktu. 4 farklı milletin temsilcisi olan bu kişilerin ortak özelliği, hepsinin de Mason teşkilatının kıdemli üyeleri olmalarıydı. Bildiriyi Abdulhamid'e tebliğ eden ve onu darbeyle indiren ekip, sonrasında Sultan'ı Selanik'teki Alatini Köşkü'ne sürgüne gönderecek, Yıldız Sarayı'nı da köşebucak yağmalatacaktı. 

Ölümlü kaza sonrası Bülent Cihantimur'la telefon ne konuştu? Acılı babadan... Haberi Görüntüle

MASON ÜSTADI BÖYLE YAZDI: HAREKET ORDUSU'NU VE OLAYLARI BİZ YÖNETTİK

Hareket Ordusu'nu kimlerin yönettiği ve Abdulhamid'in hâl edildiği olayları hangi örgütün yönlendirdiğine büyük Mason üstadı Celil Layiktez yıllar sonra açıklık getirdi. Masonların yayın organı Tesviye dergisinde yayınlanan 'İslam Ülkelerinde Masonluk' başlıklı yazısında Layiktez, "Hareket Ordusu, Masonlar tarafından örgütlendi ve yönetildi. Sultan Abdülhamid'e tahttan indirildiğini tebliğ eden beş milletvekilinden oluşan heyettekilerin tamamı Masondu" diye yazdı. Layiktez'in 4 kişi dışında işaret ettiği beşinci isim, Abdulhamid'in yanına İttihatçılar tarafından 31 Mart öncesi atanmış başmabeynci Cevad idi. 

Ataları Diyarbakır'dan Selanik'e sürülmüş, sonrasında 'Türk milliyetçisi' olduğunu iddia ederek siyaset sahnesinde boy göstermiş Meral Akşener'in 27 Nisan günü Meclis'te o konuşmayı yaparken tarihi gerçeklerin farkında olup olmadığı bilinmiyor. 28 Şubat sürecinin Refah-Yol hükümetinde Mehmet Ağar'ın istifasıyla İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturan ve 'kıymetli desteklerinden ötürü' FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e teşekkür mektubu gönderen Akşener'in, Gezi terörünü organize etmiş 'kuzen' Osman Kavala için daha keskin eylemler yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading