Yandex Metrica

Meral Akşener'in İstanbul'daki kentsel dönüşüme nasıl engel olduğu ortaya çıktı! Halkı kışkırtıp 'Organize olun' dedi

Meral Akşener'in İstanbul'daki kentsel dönüşüme nasıl engel olduğu ortaya çıktı! Halkı kışkırtıp 'Organize olun' dedi

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi öncesinde kentsel dönüşüme her yerde karşı çıkan muhalefet depremin ardından iki yüzlü bir tutumla kentsel dönüşüm için hükümeti suçlamaya başladı. Muhalefetin geçmişte birçok şehirde kentsel dönüşümü nasıl engellediği ise tek tek ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 20:29

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken on binlerce bina da yıkıma uğradı. 

Yağmur Sarnıç intihar mı etti, neden? Yağmur Sarnıç son durumu nasıl? Yağmur Sarnıç intihar mı etti, neden? Yağmur Sarnıç son durumu... Haberi Görüntüle

KENTSEL DÖNÜŞÜM TARTIŞMALARI ALEVLENDİ 

Yıkılan evlerin yüzde 98'inin 1999'dan önce yapılan evler olduğu belirtilirken bu açıklama sonrası kentsel dönüşüm tartışmaları alevlendi. 

Hükümet deprem daha yaşanmadan birçok ilde kentsel dönüşüm projelerini devreye almak isterken muhalefet her yerde engel olmaya çalıştı. 

Bahçeli'den Türk bayrağını kabullenemeyen DEM Parti'ye sert tepki: Şerefsizler vatandaşlıktan çıkarılsın Bahçeli'den Türk bayrağını kabullenemeyen DEM Parti'ye sert tepki: Şerefsizler vatandaşlıktan... Haberi Görüntüle

AKŞENER BEYKOZ'DAKİ PROJEYİ ENGELLEMİŞTİ 

Kentsel dönüşümün engellendiği yerlerden biri de Beykoz oldu. Tokatköy'de yapılması planlanan kentsel dönüşüm İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından engellenmişti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in o günlerde halkı kentsel dönüşüme karşı organize olmaya çağırdığı kaydedilen bir videoda açıkça görüldü.

Yetenekli Bay Cage filmi konusu ne, ne zaman çekildi? Yetenekli Bay Cage oyuncuları kim? Yetenekli Bay Cage filmi konusu ne, ne zaman çekildi? Yetenekli... Haberi Görüntüle

UZMANLAR UYARIYOR MUHALEFET ENGELLİYOR 

İstanbul'da 7 üzerinde şiddetli bir deprem için uzmanlar ardı ardına uyarıda bulunurken, muhalefet partileri Esenler, Beykoz ve Tozkoparan başta olmak üzere birçok noktadaki kentsel dönüşümü engelledi. 

Vatandaşları kışkırtarak kentsel dönüşümü engellemeye çalışan muhalefet bloğu, sol örgütlerle de işbirliği yaparak zaman zaman buradaki çalışmaları çatışmaya bile dönüştürdü.

Deprem sonrasında hükümeti kentsel dönüşüm yapmamakla suçlayan muhalefet liderleri arasında yer alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşüme karşı vatandaşları kışkırtanlar arasında bulunuyordu. 

Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

ORGANİZE OLUN ÇAĞRISI 

Akşener o dönem kaydedilen görüntülerde halka karşı şu ifadeleri kullandı: 

Pazartesi günü bizim İstanbul milletvekillerini de al, 7-7.30 gibi burada olun. Derneğinizde beyanat versinler. Benim dokunulmazlığım yok, ben vekil değilim. Ben onu alıp kamuoyuna lanse ediyim. İletişim bilgilerinizi verin birbirinize, organize olun. Sizin dediklerinizi arkadaşlarımız aldı yayınlayacak. Pazartesiye de böyle bir şey yapalım. Sonra da devamını getirelim inşallah.

SSB'den BAYKAR'a atılan iftira ve algı operasyonlarıyla ilgili açıklama: Hiçbir destek ve hibeden bulunulmadı! SSB'den BAYKAR'a atılan iftira ve algı operasyonlarıyla ilgili açıklama: Hiçbir... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLARI KIŞKIRTIYOR 

Deprem olmadan önce vatandaşları kışkırtan, kentsel dönüşümleri engelleyen, 'organize olma' çağrısı yapan muhalefet, deprem sonrası kentsel dönüşüm eleştirilerini sıralamaya başladı. Muhalefetin ikircikli tavrı tepki çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading