Yandex Metrica
SON DAKİKA
Meral Akşener'den Saraçhane itirafı: Bütünleşmeyi sağlayamadık

Meral Akşener'den Saraçhane itirafı: Bütünleşmeyi sağlayamadık

Altılı masada adaylık tartışması devam ederken İYİ Parti lideri Meral Akşener'dan büyük bir itiraf geldi. Akşener, "Saraçhane'ye giderken bütün liderleri aradım. Ekrem İmamoğlu oranın öznesiydi. Ancak özne kalmadı. Sahiplenmemek kabahat olacakken, sahiplenmek kabahat oldu. Bütünleşmeyi sağlayamadık." diyerek Kılıçdaroğlu'na göndermede bulundu.

Gündem

21.03.2024, 10:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim için 14 Mayıs tarihini işaret etti. Bursa'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri hedef saptırmaya gayret ediyor. Bu erken seçim değil, seçimi öne alma. Resmi olarak cumhurbaşkanının burada bir yetkisi var. Cumhurbaşkanı olarak bu yetkimizi kullanacağız. Kararımızı Mart ayının 10'unda açıklayacağız" ifadelerini kullanırken altılı masa henüz adayını açıklamadı. 26 Ocak'ta 11. kez toplanacak olan altılı masanın adayını açıklayıp açıklamayağı merak konusu. Kulislerde Kılıçdaroğlu'nu adı konuşulurken Meral Akşener'den dikkat çeken Saraçhane itirafı geldi.

2024 ORDU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Ordu'da hangi... Haberi Görüntüle

''ONLARIN BAŞARISIZLIĞI BİZE YAZAR''

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Sözcü gazetesine konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Mansur ve Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun isimlerini neden ön plana çıkardığını anlatırken şu ifadeleri kullandı; ''İki arkadaşımız nezdinde diğer belediye başkanlarımıza dikkat çekmeye çalışıyorum. Bu belediye başkanları elbette CHP'li başkanlar ancak Millet İttifakı'nın adayları oldular. Onların başarısızlığı bize yazar. Hem Mansur beyin tehdit altında olduğunu düşünüyorum. Hem Ekrem İmamoğlu'na yapılan hepimize yapıldı. O yüzden o gün Saraçhane'ye giderken tüm liderleri aradım. Hepsine 'gidelim' dedim. Çünklü kalabalık güçtür.''

Karşımızda "matruşka ittifakı" var! Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ile Dem arasında... Haberi Görüntüle

''BÜTÜNLEŞMEYİ SAĞLAYAMADIK''

İmamoğlu'nun yargıtay üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı mahkumiyet cezasının ardından 'mağduruiyet' algısıyla Saraçhane'de operasyon gerçekleştirildi. Saraçhane'deki meseleden bahseden Akşener, ''Herkesin işi vardı ben gittim. Ekrem bey 'Bekler misiniz kısa bir konuşma yapar mısınız' dedi. Kabul ettim ve konuşma yaptıktan sonra Ekrem İmamoğlu'nun açıkmalarını dinledi. İmamoğlu oranın öznesiydi. Ancak özne kalmadı. Sahiplenmemek kabahat olacakken, sahiplenmek kabahat oldu. Bütünleşmeyi sağlayamadık.'' itirafında bulundu.

DMM, bakan Şimşek'le ilgili o iddiayı yalanladı: 'Yapılan paylaşımlar dezenformasyondur' Haberi Görüntüle

MANSUR YAVAŞ, ADAYINI AÇIKLADI

Hatırlanacağı gibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün akşam yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na adaylık desteğini açıkça dile getirdi. Yavaş, ''İnşallah bu parkın açılışına Cumhurbaşkanı olarak teşrif edersiniz.'' ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading