Yandex Metrica
SON DAKİKA
Meral Akşener, başörtülüleri sokaktan toplatıp nezarete attırmış

Meral Akşener, başörtülüleri sokaktan toplatıp nezarete attırmış

Katıldığı 32. Gün programında "28 Şubat kararları uy-gu-la-na-cak" sözleri kayıt altındaki Meral Akşener'in, İçişleri Bakanı iken sokaktan başörtülü kadın toplatıp onları nezarete attırdığı ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 18:05

1996 yılında İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturduğunda ilk olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e teşekkür mektubu gönderen Meral Akşener, başörtülü kadınlara karşı cadı avının hüküm sürdüğü 28 Şubat sürecinin azılı savunucularındandı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, din ve vicdan hürriyetinin ayaklar altına alındığı ünlü 28 Şubat kararlarını gazeteci Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün programında hararetle savundu. Başörtüsü yasaklarının mutlaka uygulanacağını söyleyen Akşener, 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarının hayata geçirilmemesi halinde istifa edeceğini söylüyor. 



Müslümanların inanç sembollerine ilişkin nefretini açığa vuran Akşener'in o görüntülerini Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günü AK Parti grup toplantısında tüm Türkiye'ye izletti. Aynı Akşener'in, 28 Şubat'tan bir önceki MGK oturumunda Başbakan Necmettin Erbakan'ı tehdit eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya'nın emriyle Fatih'in Çarşamba semtinde 'başörtüsü operasyonu' düzenlettiği ortaya çıktı. 

Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, Refah Partisi milletvekillerinden Hasan Hüseyin Ceylan'ın o döneme ilişkin önemli tanıklıklarını köşe yazısında >paylaştı. İşte o yazıdan önemli satırlar:

15 Mart İzmir'de yangın nerede çıktı? İzmir Kemalpaşa yangın neden... Haberi Görüntüle

HASAN HÜSEYİN CEYLAN'IN TANIKLIĞI

"Erdoğan’ın grup konuşmasından sonra telefonum çaldı. Arayan Refah Partisi eski Ankara Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan’dı. 

Gençler bilmez, kendisini 28 Şubat sürecinde darbecilerin cezaevine koyduğu tek milletvekiliydi. O dönemin Başbakanı Erbakan’dan generallere, Akşener’in videosundan Nuh Mete Yüksel’e ilginç şeyler anlattı. Tarihe not düşmek için aktaralım...

28 Şubat’tan hemen önceki MGK’da Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya, eliyle Başbakan Erbakan’ı göstererek Cumhurbaşkanı Demirel’e “İrticanın başı işte burada, karşımızda oturuyor. Bütün başörtülüler, sarıklılar tutuklansın” diyor. Kısa bir süre sonra meşhur 28 Şubat kararları açıklanıyor.

Güven Erkaya’nın isteğiyle ilk uygulama Fatih’in Çarşamba semtinde yapılıyor. Sokakta gördükleri ne kadar başörtülü ve sarıklı varsa minibüslere doldurup Emniyet’e götürüyorlar. Bütün bunlar olurken Akşener, İçişleri Bakanı koltuğunda oturuyor.

İstanbul’da yaşananları gören Hasan Hüseyin Ceylan yanına annesi ve eşini alıp Kızılay Meydanı’na çıkıyor. “Anamın, eşimin başörtüsüne uzanan eli kırarım” diye basına demeç veriyor. Ceylan’ın bu açıklaması ortalığı karıştırıyor. İçişleri Bakanı Akşener apar topar Mehmet Ali Birand’ın karşısına çıkıyor ve üzerine basa basa “Kılık kıyafet yasakları uy-gu-la-na-cak” sözü veriyor. Erdoğan’ın salı günü grupta gösterdiği videonun hikâyesi işte böyle.

Hasan Hüseyin Ceylan’a ne mi oluyor? Çevik Bir kendisine hakaret davası açıyor. Bir sabah vakti evi 150 jandarma tarafından sarılıyor, jet hızıyla 2 No.lu DGM’de Nuh Mete Yüksel’in karşısına çıkarılıyor. 1 yıl hapis cezasına çarptırılıp Çubuk Cezaevine konuluyor. Siyaset yapması da yasaklanıyor.

Erdoğan’ın 28 Şubat hatırlatması belli ki Akşener’in dengesini bozmuş. Dün yaptığı cevabi açıklama evlere şenlik. “Tamam, o kararları imzaladım ama niye imzaladım, bir sor” kıvamında. Durumu kurtarmak için AK Parti’nin kuruluşunda Erdoğan’ın kendisini partiye davet ettiğini söylemiş. Bu konuda o günlerin şahitleri çok farklı şeyler anlatıyor. Meral Hanım hazır eski defterleri açmışken 2001’de çok istemesine rağmen neden AK Parti’ye kabul edilmediğini de açıklamalı.

Eminim o açıklamalar da 28 Şubat videosu kadar ses getirecektir."

24 Mart Erdoğan İstanbul mitingi ne zaman, saat kaçta başlayacak?... Haberi Görüntüle

FETÖ'NÜN 2 NUMARASINA GÖNDERDİĞİ MEKTUP

Susurluk Kazası olarak bilinen olayın ardından İçişleri Bakanlığından istifa eden Mehmet Ağar'ın yerine Meral Akşener getirilmişti. Akşener, 1996 yılında göreve gelişinin hemen ardından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in o dönem sağ kolu olarak bilinen Nurettin Veren'e mektup yollamış ve örgüte şöyle teşekkür etmişti: "İçişleri Bakanlığına atanmam nedeniyle gösterdiğiniz nazik ilgiye teşekkür eder, en iyi dileklerimle sevgi ve saygılar sunarım."

FETÖ'nün içyüzünü görerek 2000'li yılların başında örgütten ayrılan Veren, Akşener'in gönderdiği mektubu 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında katıldığı bir TV yayınında açıklamıştı.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading