Yandex Metrica

Mehmetçik eli tetikte emir bekliyor! Suriye'de ilk hedef belirlendi

Mehmetçik eli tetikte emir bekliyor! Suriye'de ilk hedef belirlendi

Suriye'deki terör yuvalarına yönelik operasyon hazırlıkları tamamlandı. Tel Rıfat ve Münbiç'te eş zamanlı gerçekleştirilecek askeri operasyonun da hedefleri belirlendi.

Gündem

23.01.2024, 19:23

Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştireceği operasyon an meselesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de PKK/YPG işgalindeki Münbiç ve Tel Rıfat'a operasyon yapılacağını açıklamasının ardından bölgede büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Tel Rıfat ve Münbiç'in terörden temizlenmesi güvenli bölgeyi birleştireceği gibi, PKK'ya iki ayrı darbe daha vuracak. PKK'lı teröristler artık Tel Rıfat'tan Amanoslara sızamayacak. Münbiç'te kontrolün sağlanmasıyla Fırat'ın batısındaki PKK varlığı son bulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya... Haberi Görüntüle

SMO ORDUSU: EMİR BEKLİYORUZ

TSK, MİT ve Suriye Milli Ordusu (SMO) komutanlarının katılımıyla Kilis-Havar operasyon odasında büyük bir toplantı gerçekleştirildi. SMO Özel Kuvvetler Komutanı Seyf Ebu Bekir, yaptığı açıklamada, "Türkiye'den gelecek operasyon emrini bekliyoruz" dedi. Yaklaşık 2 bin SMO üyesinin katılımıyla Münbiç sınırında gerçeği aratmayan bir tatbikat yapıldı.

Antalya'da ormanlık alanda yangın: Ekipler müdahale ediyor Antalya'da ormanlık alanda yangın: Ekipler müdahale ediyor Haberi Görüntüle

HEDEF KARAKOZAK

Suriye'nin kuzeyine olası bir operasyon an meselesi. Tel Rıfat ve Münbiç çevresindeki üslerde savaş pozisyonu alan Türk askeri, iki kent hattındaki terör hedeflerine gece saatlerinde top ve obüs atışları gerçekleştiriyor. Tel Rıfat ve Münbiç'te eş zamanlı gerçekleştirilecek askeri operasyonun da hedefleri belirlendi. Münbiç operasyonunda ana hedef Süleyman Şah Türbesi'nin 1970'li yılların ortasında taşındığı son yeri olan Karakozak olacak.

Bayram namazında camiler doldu taştı: İşte o muhteşem anlar... Bayram namazında camiler doldu taştı: İşte o muhteşem anlar... Haberi Görüntüle

MEHMETÇİK, TEŞRİN BARAJI'NI ALACAK

Mehmetçik, Münbiç ile birlikte Suriye için stratejik öneme sahip Fırat Nehri üzerindeki Teşrin Barajı'nı alacak. Fırat Kalkanı bölgesindeki yıllardır çözülemeyen su ve elektrik sorunu çözülecek. Süleyman Şah Türbesi de eski yerine taşınacak. Aynel Arab'ın güney bağlantısı kesilecek. Marenaz-Mare hattı üzerinden Tel Rıfat'a ilerleyecek birlikler ise Minak Havalimanı ile birlikte Nubul-Zahraa hattına kadar ilerleyecek. Terör örgütü PKK/ YPG militanları bölgelerden temizlenecek. Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgeler oluşturulacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında yaptığı açıkalamda şu ifadeleri kullanmıştı; ''Güvenlik hattındaki eksikleri, endişeleri yeni harekatlarla tamamlayacağız. Bu çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Harekatlarla oluşturduğumuz güvenli bölgelere 500 bin kişiyi yerleştirdik. Güvenlik hattındaki eksikleri yeni harekatlarla tamamlayacağız. Bu çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Güvenlik alanımızdan taviz veremeyiz. Bunun için gerekli adımları atacağız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading