Yandex Metrica

Mehmet Naci İnci kimdir? Mehmet Naci İnci kaç yaşında ve nereli?

Mehmet Naci İnci kimdir? Mehmet Naci İnci kaç yaşında ve nereli?

Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni rektörü Mehmet Naci İnci kimdir? Mehmet Naci İnci kaç yaşında? Mehmet Naci İnci’nin hayatı ve biyografisi.

Gündem

09.03.2024, 18:47

Resmi Gazetede yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Mehmet Naci İnci’nin hayatına dair ayrıntılar herkes tarafından merak edilmektedir. Peki Mehmet Naci İnci kimdir? Kaç yaşında ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni rektörü Mehmet Naci İnci’nin hayatına dair merak edilen ayrıntılar.. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Cemevleriyle ilgili yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Cemevleriyle ilgili yeni karar! Haberi Görüntüle

MEHMET NACİ İNCİ KİMDİR? 

3 Kasım 1965 tarihinde Malatya'nın Pütürge ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Naci İnci, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Fizik Bölümünde tamamladıktan sonra doktora eğitimini ise Heriot-Watt Üniversitesi’nde Fiber Optik Sensörler alanında tamamlayarak doktora unvanını almıştır.  

İnci, doktora eğitiminin ardından 1993-1994 yılları arasında ise Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde akademik çalışmalarına devam etmiş ve 1994 yılında da Boğaziçi Üniversitesi’nin Fizik Bölümü’nde önce yardımcı doçent, sonra da doçent olmuştur. 

Mehmet Naci İnci, 1998-1999 yılları arasında da Japonya’ya giderek Gunma Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak çalışmıştır.  

Mehmet_Naci_İnci_kimdir

İnci, 1999-2005 yılları arasında Türkiye’ye geri dönerek Sabancı Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etmiş ve 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde profesör unvanını almıştır. Mehmet Naci İnci, ayrıca 2014-2018 yılları arasında da Fizik Bölümü’nün bölüm başkanlığı görevini yürütmüştür. 

Mehmet Naci İnci, 15 Temmuz 2021 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun görevden alınması üzerine Rektör Vekili olarak göreve atanmış ve 20 Ağustos 2021 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile de Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni rektörü olmuştur. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading