• G.ALTIN

    4.268,06

  • DOLAR

    39,6799

  • EURO

    45,7304

  • BIST 100

    9.192,93

  • BITCOIN

    $105.998

Megakent uçtu uçacak! Kara kış İstanbul'u vurdu: Rögarlar taştı, yollar göle döndü!

İstanbul'da etkili olan lodosun ardından sağanak yağışta bastırdı. Aniden bastıran yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Rögarlar taştı yollar göle döndü.  Etkili olan şiddetli lodosla birlikte kayalıkları aşan dalgalar sahilde su birikintileri oluşturdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün akşam saatlerinde yaptığı uyarıların ardından başlayan lodos İstanbul'da her geçen şiddetini artırıyor.

SAHİL KENARLARINDA DENİZLER TAŞTI 

Şiddetli lodos nedeniyle Avcılar, Bakırköy, Fatih, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Kadıköy sahillerinde dalga boyları arttı. Yüksek dalgalar, kayalıkları aşıp sahil yolunda su birikintileri oluşmasına ve rögarların taşmasına neden oldu.

UÇAKLAR PİSTİ PAS GEÇTİ 

Lodos ve yağmur hava trafiğini olumsuz etkiliyor. İstanbul'da, etkili olan lodos ve yağmur nedeniyle İstanbul Havalimanı'na inmek isteyen uçaklar pisti pas geçmek zorunda kaldı.

YAĞMUR BÖYLE GELDİ

Öğlen saatlerinde etkisini arttıran lodos ve yağmur nedeniyle İstanbul Havalimanı'na gelen bazı uçaklar iniş yapamadı. Bazı uçaklar ise pisti pas geçerken, bazıları da bir süre havada tur atmak zorunda kaldı. Havada tur atan ve bu yüzden yakıt kritiğine giren uçaklar farklı havalimanlarına yönlendirildi.

KALKIŞ SEFERLERİ GECİKTİ 

Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar da bir süre havada tur atmak zorunda kalırken, kalkış seferlerinde ise kısa süreli gecikmeler yaşandı.

Fırtına, sağanak, sel, yıldırım... Felaket uyarıları peş peşe geliyor! Meteoroloji, AFAD, AKOM: Telefonlara SMS gönderildi - 1. Resim

MGM VE AFAD'DAN PEŞ PEŞE UYARILAR

Ülkenin birçok kentinde fırtına ve sağanak yağış​ etkisin artırmaya devam ederken Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar da gelmeye devam ediyor. 

Fırtına, sağanak, sel, yıldırım... Felaket uyarıları peş peşe geliyor! Meteoroloji, AFAD, AKOM: Telefonlara SMS gönderildi - 2. Resim

TELEFONLARA SMS GÖNDERİLDİ

AFAD'dan yapılan açıklamada, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Antalya turuncu kodla  30 ile ise sarı kodlu uyarıda bulunulduğu bildirildi. Turuncu kodla uyarılan Antalya'da vatandaşlara SMS ile bilgilendirme yapıldığı aktarıldı.

SEL, SU BASKINI, YILDIRIM, DOLU UYARISI

AFAD'ın açıklamasının devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum oluşma riski, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz"

 

 

Avatar
Zehra EVCİL