Yandex Metrica

Mayınların halatını kasten kestiler! Karadeniz bombalarına ilişkin çarpıcı iddia

Mayınların halatını kasten kestiler! Karadeniz bombalarına ilişkin çarpıcı iddia

Türkiye'nin önemli stratejistlerinden Abdullah Çiftçi, İstanbul Boğazı'nın kapanmasına yol açan deniz mayınlarını Moldova'dan gelen birilerinin kasten serbest bıraktığını iddia etti. "Bu bir istihbarat operasyonu" diyen Çiftçi, arkasındaki aklı ise 'transatlantik' bölgede aramak gerektiğini dile getirdi.

Gündem

23.01.2024, 19:04

Analizleri ilgiyle takip edilen isimlerden stratejist Abdullah Çiftçi, Karadeniz ve İstanbul Boğazı'nı felç eden mayınlara ilişkin çarpıcı bir yorumda bulundu. Rusya'nın Ukrayna kıyılarını işgal ederek ve savaş gemileri konuşlandırarak Kiev'in deniz ticaretini kestiğini hatırlatan Çiftçi, Ukrayna'ya ait mayınların serbest bırakılmasıyla da Rus ticaretinin zarar gördüğünü dile getirdi. 

"Rusya Ukrayna'nın ticaretini denizden kapattı. Birileri de Rusya'nın Karadeniz ticaretini kapattı. Burada Türkiye'nin Rusya ile ticareti de darbe aldı" diyen Çiftçi, CNNTürk'te yayınlanan Ne Oluyor? programında kendi araştırmalarından elde ettiği verileri şöyle paylaştı:

Türkiye'yi ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e şok protesto: Katil Almanya Türkiye'den defol Türkiye'yi ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e şok protesto: Katil Almanya... Haberi Görüntüle

MAYIN KENDİLİĞİNDEN KOPMAZ 

"Benim araştırmama göre Moldova'dan bir grup gidip yapmış bu eylemi. Ne Ukraynalılar ne de Ruslar. Süreci ikisinin dışında yöneten başka birileri var. Bu işin altında başka bir akıl olduğunu düşünüyorum. Rusların iki gün sonra haberi olmuş. Ama Ukraynalıların bu işten haberdar olup olmadıklarını bilmiyorum. Bu mayınlar kendiliğinden kopmaz." 

"Sonuca bakarsak; bu mayınlar kimi etkiliyor, kime zarar veriyor? Rusya zarar veriyor, Türkiye'ye zarar veriyor. Ukrayna'ya da zarar veriyor. Burada mayın üzerinden bir dizayn yapılıyor. Bunu şuna benzetiyorum: Avrupa'da birçok patlama oluyor. 'Terör örgütü' deniyor. Sonra bir bakıyoruz ki, bir ülkenin istihbaratı çıkıyor işin içinden. Bu mayın olayında da bir istihbarat işi sözkonusu."

27 Nisan Manisa Kıraç konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Manisa Kıraç konseri bedava mı? 27 Nisan Manisa Kıraç konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak?... Haberi Görüntüle

O AKIL EN AZ PUTİN KADAR TEHLİKELİ

Abdullah Çiftçi'nin ifadelerini yorumlayan Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın da Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerden birine ait balık adamların suya dalarak mayınların zincirlerini kesmiş olabileceğini söyledi. Çiftçi ise sözlerine şöyle devam etti:

"Ukrayna'ya 20 bin civarında paralı askerin geldiği söyleniyor ya... Kim onlar? Bir akıl, Türkiye ile Rusya'nın işbirliğini istemiyor. Rus, Ukrayna, İsrail, Çin istihbaratları olduğunu zannetmiyorum; çünkü hiçbirinin işine yaramaz. Transatlantik tarafına bakmak lazım. Ukrayna'daki Bayraktar SİHA'larla ilgili bir algı oluşturulmuştu; sanki ülkede başka silah yokmuş gibi... Bu mayınları Karadeniz'de bu şekilde serbest bırakan akıl, Putin kadar tehlikelidir." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading