Yandex Metrica

'Mavi Vatan' politikası Türkiye'nin Akdeniz'de kuşatılmasını engelliyor

'Mavi Vatan' politikası Türkiye'nin Akdeniz'de kuşatılmasını engelliyor

Orta Doğu Siyasi ve Ekonomi Enstitüsü (MEPEI) Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikası gündeme alındı. 'Mavi Vatan' politikasının, bölgede herhangi bir gücün Türkiye'yi kuşatmaya yönelik tüm girişimleri engellediği bildirildi.

Gündem

23.01.2024, 18:50

Yeni Şafak'tan Saffet Özdemir'in haberine göre, Doğu Akdeniz'de sadece ekonomik değil siyasi alanda da gelişmeler yaşanıyor. Orta Doğu Siyasi ve Ekonomi Enstitüsü'nde (MEPEI) 'Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de jeopolitik savaşları' başlığı ile bir analiz yazısı yayınlandı. 

Yayınlanan analiz yazısında şu ifadelere yer verildi: 

Ölümlü Dünya 2 ne zaman çıkacak? Ölümlü Dünya 2 Netflix'te mi olacak? Ölümlü Dünya 2 ne zaman çıkacak? Ölümlü Dünya 2 Netflix'te... Haberi Görüntüle

'DOĞU AKDENİZ DİĞER CEPHELERİ DE ETKİLİYOR'

"Küresel sistem giderek daha fazla çatlıyor ve istikrarsızlaşıyor. Türkiye ise komşu coğrafyalarda ortaya çıkan güç boşlukları sonucunda Güney Kafkasya'dan kuzey Irak ve Suriye'ye kadar birçok cephede eş zamanlı olarak jeopolitik bir mücadele içinde olan ülkelerden biri konumunda. Doğu Akdeniz sadece deniz yetki alanlarını değil, diğer cephelerdeki mücadeleyi de etkileyecek cephelerden biri. Bu nedenle Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikası yaygın zorlukların tüm yönlerini ele alan giderek daha önemli hale geliyor."

Kurban Bayramı'nda toplu taşımalar ücretsiz mi 2024? Bayram köprüler ve otoyollar bedava mı? 16-19 Haziran 2024 Bayramda otobüs, metrobüs, metro, Marmaray toplu taşıma ücretsiz mi? Kurban Bayramı'nda toplu taşımalar ücretsiz mi 2024? Bayram köprüler ve... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE DOĞU AKDENİZ'DE TÜM SORUNLARI ELE ALIYOR'

"Doğu Akdeniz'deki rekabet, güç dengesinde köklü bir değişim olasılığını içerdiğinden, Türkiye'nin dış ve güvenlik politikası ve ilgili hak ve çıkarları ile yakından bağlantılı. Bu nedenle, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yaygın sorunları tüm yönleriyle ele alan Doğu Akdeniz politikası giderek daha fazla önem kazanıyor. İspanya'daki Sevilla Üniversitesi'nde beşeri deniz coğrafyası profesörü olan Juan Luis Suarez de Vivero tarafından hazırlanan Sevilla haritasına göre , Yunan kıta sahanlığı veya AB sınırları, Mississippi adasından başlar ve güneye doğru aşağı Akdeniz'e kadar uzanır."

23 Nisan bugün İzmir'de otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? 2024 Çocuk Bayramında ESHOT otobüs-metro bedava mı? 23 Nisan bugün İzmir'de otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? 2024... Haberi Görüntüle

'MAVİ TOPRAKLARIN SAVUNULMASI TÜRKİYE'NİN ÖNCELİĞİ'

"Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasına yönelik hedefleri, kısa vadeli ve uzun vadeli iki yaklaşımla açıklanabilir. Kısa vadede amaç, Doğu Akdeniz enerjisinin Avrupa'ya herhangi bir transferinin gerçekleşmesi için özellikle Mısır ve İsrail ile açık ve örtülü müzakereler yoluyla Yunanistan'ın azami politikasını bloke ederek Yunanistan'ın Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hak ve çıkarlarına zarar vermesini önlemektir. Uzun vadede ise stratejik düzeyde Türkiye’nin amacı Doğu Akdeniz'de herhangi bir başka gücün, Türkiye'nin artan nüfuzunu ve Türkiye'yi kuşatma manevrasını sınırlamaya yönelik herhangi bir girişimini engellemektir. Sonuç olarak, mavi toprakların savunması, ticarileştirilmesi ve daha verimli kullanılması bu ülkenin ulusal denizcilik politikasında önceliğidir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading