Yandex Metrica

Maskeler ne zaman çıkacak? İstanbul İl Sağlık Müdürü açıkladı

Maskeler ne zaman çıkacak? İstanbul İl Sağlık Müdürü açıkladı

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, CNN TÜRK canlı yayınında normalleşme dönemi ve aşı çalışmalarından sonra en çok merak edilen konu olan 'maskelerle' ilgili açıklamalar yaptı.

Gündem

23.01.2024, 17:39

Türkiye genelinde hasta sayılarının düşmesinden sonra 1 Temmuz itibarıyla normalleşme dönemi başladı. Aşılama çalışmalarının da hız kazanmasıyla birlikte, vatandaşların en çok merak ettiği soru olan 'maskeler ne zaman çıkacak' sorusu geldi. Ancak İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, katıldığı CNN Türk canlı yayınında vatandaşları sevindirecek haberi vermedi.

KPSS şartı yok! Mülakat yok! İŞKUR'dan 114.963 kişiye iş fırsatı! İşte başvuru şartları... KPSS şartı yok! Mülakat yok! İŞKUR'dan 114.963 kişiye iş fırsatı!... Haberi Görüntüle

MASKE KULLANMAYA DEVAM EDECEK MİYİZ?

Maskelerin kullanılmaya devam edeceğini aktaran Memişoğlu, "Eskisi gibi bir dünyada yaşamıyoruz. Çok çabuk hareket eden bir dünya nüfusu ile karşı karşıyayız. Dünyada bitmediği sürece bitmez. Azalabilir, artabilir. Dünyada bitmedi, bitmiyor. Maskeyi kullanmaya devam edeceğiz. Havalandırması iyi olan alanlarda maskeyi çıkarabilirsiniz. Düğünde dernekte önce maske takılıyor, sonra herkes çıkarıyor. Bunu yapmasınlar" dedi.

23 Nisan Hangi gemi hangi limanda ziyaret edilebilir? Gemiler saat kaça kadar vatandaşlara açık olacak? 23 Nisan Hangi gemi hangi limanda ziyaret edilebilir? Gemiler saat... Haberi Görüntüle

'İSTANBUL'DA MUTASYON VAR'

Mutasyonların, hastalığın ağır seyretmesine sebep olduğuna ilişkin bilgileri olmadığını ifade eden Memişoğlu, "Belirli miktarda mutasyon var İstanbul'da. Mutasyonlardaki yatış ve hastalığın ağır seyretmesine dair bulgumuz yok ama bu gözlemsel bir şey. Bulaşı bir miktar artmış olan salgınla mücadele ediyoruz. Mutasyon olacaktır. Belki de bu hastalık mevsimsel hastalık gibi belirli dönemlerde yükselecektir. Ama kimse bilmiyor. En çok bana maske ne zaman bitecek diye soruyorlar. Kimse de bilmiyor" diyerek yanıt verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading