Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mart, 35 yılın en soğuğunu yaşayacak! İstanbul dahil 17 ilde okullar tatil edildi... AFAD, yoğun kar yağışı ile ilgili uyarılarda bulundu

Mart, 35 yılın en soğuğunu yaşayacak! İstanbul dahil 17 ilde okullar tatil edildi... AFAD, yoğun kar yağışı ile ilgili uyarılarda bulundu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, başta İstanbul olmak üzere, 37 ilde teyakkuz durumunda olduklarını, valilikler, belediyeler, il özel idareleri, karayolları, emniyet, jandarma, 112, UMKE, Türk Kızılay ve STK'lar ile birlikte tedbirlerin alındığını duyurdu. Vatandaşlara yoğun kar yağışına karşı uyarılarda bulunan AFAD önemli bilgiler verdi. Öte yandan yoğun kar yağışına karşı 17 ilde okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışına karşı tüm detaylar...

Gündem

23.01.2024, 18:57

İstanbul, 1987'in Mart'ından sonraki en büyük kar fırtınasıyla karşı karşıya. Marmara ve Karadeniz'den peş peşe tatil haberleri gelirken AFAD vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Çoğu ilde okullara kar tatili geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), soğuk ve yağışlı havanın başta İstanbul olmak üzere, 37 ilde etkili olacağını belirterek, il AFAD merkezlerinin teyakkuz durumuna geçirildiğini açıkladı.AFAD'tan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, bugünden itibaren sıcaklıkların giderek düşeceği, yağmur ve kar yağışlarının artacağı hatırlatıldı.

İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul'un önündeki engel Ekrem İmamoğlu'dur Haberi Görüntüle

İSTANBUL DAHİL 37 İLDE TEDBİRLER ALINDI

Başta İstanbul olmak üzere 37 ilde AFAD koordinasyonunda hazırlıklar yapıldığı ve il AFAD merkezlerinin teyakkuz durumuna geçirildiği belirtilen açıklamada, 37 ilde valilikler, belediyeler, il özel idareleri, karayolları, emniyet, jandarma, 112, UMKE, Türk Kızılay ve STK'lar ile birlikte tedbirler alındığı bilgisi verildi.

Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin ülke genelindeki etkisinin 7 Mart'tan beri hissedilmeye başlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olası risklerin azaltılması amacıyla, AFAD koordinasyonunda ilgili kurumlar, kuruluşlar ve STK'lar hazırlıklarını tamamladı. Çalışmalar, Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde, 2021'de yayımlanan Kış Tedbirleri Genelgesi'ne göre yürütülüyor. Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılay temsilcileri, bugün 21.00 itibarıyla Başkanlık AFAD Merkezinde 7/24 esasına göre görev yapmak üzere davet edildi."

Türkiye ve Bağdat arasındaki zirve dünya basınında: Dönüm noktası olacak! Haberi Görüntüle

SAMSUN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

DOĞU ANADOLU VE DOĞU KARADENİZ'DE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Sıcaklıkların hafta boyunca azalarak, kuzey, iç ve batı bölgelerde, hafta sonunda ise yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altına düşeceğinin tahmin edildiği anımsatılan açıklama, şöyle devam etti:

"9 Mart’tan itibaren Doğu Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, Konya ve Isparta'da, 10 Mart'tan itibaren İstanbul, Marmara ve İç Anadolu’nun doğusunda kar yağışlarının etkili olması bekleniyor. Yağışların, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusu, Kıyı Ege ve Marmara bölgesinde kuvvetli rüzgar ve denizlerimizde fırtına beklenirken Ege ve Akdeniz'de zirai don tehlikesi bulunuyor. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ayrıca çığ tehlikesi bulunuyor."

Sarıyer Grubu'nu aşamadı! Adayları seçemedi: İmamoğlu'nun İstanbul'da 10 ilçede sözü... Haberi Görüntüle

Emine Erdoğan'dan 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' mesajı: Somut adımlar atmalıyız Haberi Görüntüle

VATANDAŞLARIN KÖTÜ HAVA ŞARTLARINA KARŞI ALACAĞI ÖNLEMLER

Meteorolojik uyarıların takip edilerek zorunlu olmadıkça yola çıkılmaması istenilen açıklamada, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı alabileceği önlemler de belirtilerek, çeşitli başlıklarda tehlikelere karşı korunma yöntemleri şöyle sıralandı:

Buzlanma ve don tehlikesine karşı alınabilecek önlemler

- Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmamalı.

- Dışarı çıkmadan önce hava tahmin raporlarını takip edilmeli.

- Devam eden bir tedavi (diyaliz, doğum vb.) ihtiyacı bulunan vatandaşlar, durumlarını bağlı bulundukları illerdeki sağlık müdürlüğü ile sağlık kuruluşlarına bildirmeli.

- Çatılarda oluşan buz sarkıtlarından uzak durulmalı.

- Cep telefonları bataryası ve varsa mobil şarj ünitesinin şarjları dolu tutulmalı, radyo ve el feneri için yedek pil bulundurulmalı.

Araç kullanırken buzlanma ve don olayından korunmak için alınabilecek önlemler

- Araçta gerekli ekipmanların (zincir ve çekme halatı vb.) bulunduğundan emin olunmalı. (Kar lastikleri kullanılmalı.)

- Seyahat öncesi, yol ve trafikle ilgili bilgi alınmalı.

- Aile ve yakınlara yer ve rota ile ilgili bilgi verilmeli.

- Her zaman görülemeyen şeffaf ve kaygan bir buz tabakası olan "siyah buz"a dikkat edilmeli.

- Trafik kural ve sınırlamalarına mutlaka uyulmalı.

- Araçta yeterli miktarda yakıt bulundurulmalı.

- Araçta da bir afet ve acil durum çantası bulundurulmalı.

Fırtına öncesi ve sırasında alınabilecek önlemler

- Fırtına uyarıları takip edilmeli.

- Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamalı.

- Kapı ve pencereler sağlamlaştırılmalı, pencere kenarlarından uzak durulmalı.

- Ani su baskını riskine karşı hazırlıklı olunmalı.

- Çatı ve balkonlarda bulunan eşyalara ve tabelalara karşı dikkatli olunmalı.

Baca gazı zehirlenmelerinden korunma yöntemleri

- Yanan sobalar yatmadan önce tamamen söndürülmeli; yanmış, yarı yanmış kömür, odun gibi yakacak malzemeler düzenli olarak çıkartılmalı.

- Lodos, fırtına gibi olumsuz koşullarda, sobalar yakılmamalı.

- İtfaiye müdürlüğünden soba yakma usulü öğrenilmeli ve soba buna göre yakılmalı.

- Bacalar, soba borusu ile dirsekleri düzenli aralıklarla temizlenmeli; bacalar açık tutulmalı, hava akımına ulaşacak şekilde çevre yapılardan yükseltilmeli.

- Kazanlar (soba) TSE standartlarına uygun olmalı.

Doğal gaz zehirlenmelerinden korunma yöntemleri

- Doğal gaz cihazlarına yeterli oksijen girmesini sağlayan açıklıklar kapatılmamalı.

- Ev ve iş yerlerinden kullanılan cihazların bakımları düzenli olarak yaptırılmalı.

- Doğal gaz kaçaklarının tespiti için gaz dedektörleri kullanılmalı.

Kar yağışı etkisini sürdürürken, bazı illerde eğitime ara verildiği açıklandı.

Beyoğlu Belediyesi hangi partide? Beyoğlu Belediye başkanı kimdir? Beyoğlu Belediye... Haberi Görüntüle

İSTANBUL

Meteoroloji İstanbul için turuncu alarm verdi, kentte bir dizi önlem alındı.

Valilik, bugünden itibaren İstanbul dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları, özel okullardaki takviye kursları, Kur'an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere, bütün eğitim kurumlarının faaliyetlerine 14 Mart Pazartesi gününe kadar ara verildiğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüpleri de 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edildi.

2024 Beşiktaş iftar çadırı kuruldu mu? Beşiktaş'ta iftar çadırı nerede... Haberi Görüntüle

SAKARYA

Sakarya'yı etkisi altına alması beklenen yağmur, yoğun kar ve sağanak kapsamında gerçekleştirilen Karla Mücadeleye Hazırlık ve Koordinasyon ile İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantılarında bazı kararlar aldı.

Valilik, kentteki resmi ve özel temel eğitim ve orta öğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi kurumlardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları, Kur'an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere bütün eğitim ve öğretim kurumlarında eğitim faaliyetlerine 14 Mart Pazartesi gününe kadar ara verildiği bilgisini paylaştı.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'nın İran gençlik sorumlusu öldürüldü Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM 14 MART'A KADAR YAPILMAYACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin de 14 Mart Pazartesi gününe kadar faaliyetlerine ara verildiği aktarılan açıklamada, şunları kaydedildi:

"Üniversite rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizdeki yüksek öğrenim faaliyetlerinde 'yüz yüze eğitim'e 14 Mart Pazartesi gününe kadar ara verilmesine, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, kronik hasta ve engelliler ile hamile personelin 14 Mart Pazartesi gününe kadar idari izinli sayılmalarına, kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla güvenlik, sağlık, AFAD, ulaşım ve oluşabilecek hasarları tespit etmek için görevlendirilecek Valiliğimize ve yeler yönetimlere bağlı birimlerdeki teknik personel dışında memur, işçi ve diğer personelin 11 Mart Cuma günü izinli sayılmalarına karar verilmiştir."

Seçim görevine gitmeme cezası nedir? 2024 Sandık görevine gidilmezse ne... Haberi Görüntüle

BAYBURT

İl genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde bugün eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildi. Kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personel de bugün idari izinli sayılacak.

Son dakika: Kilit kapanıyor! MSB kaynakları duyurdu: Irak’ın kuzeyinde "Güvenli... Haberi Görüntüle

KOCAELİ

Kocaeli Valiliği, bugünden itibaren, kentteki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına, Kur'an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere, bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine 14 Mart Pazartesi gününe kadar ara verildiğini duyurdu.

LGS sınavında adaylar kendi okullarında mı sınava girecek 2024? LGS'ye... Haberi Görüntüle

KAMU ÇALIŞANLARI İDARİ İZİNLİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine de söz konusu tarihe kadar ara verildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Üniversite rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizdeki yükseköğrenim faaliyetlerinde yüz yüze eğitime, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, kronik hasta ve engelliler ile hamile personelin 14 Mart Pazartesi gününe kadar idari izinli sayılmalarına, kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, güvenlik, sağlık, AFAD, ulaşım ve oluşabilecek hasarları tespit etmek için görevlendirilecek Valiliğimize ve yerel yönetimlere bağlı birimlerdeki teknik personel dışında memur, işçi ve diğer personelin 11 Mart Cuma günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir."

Son dakika... Dışişleri Bakanlığından BMGK'deki Gazze karar tasarısına ilk yorum:... Haberi Görüntüle

KARS

Kars Valiliği, devam eden kar yağışı nedeniyle bugün için il genelinde bütün okulların tatil edildiğini duyurdu.

Valilik açıklamasında şu duyuruyu paylaştı:

"Devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, ilimiz genelinde eğitim-öğretime 10 Mart 2022 Perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca; malul, hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaklardır."

Kandil'in 'Karayılan'ı saklandığı ininden başını çıkardı: PKK'nın elebaşından CHP'ye yeni... Haberi Görüntüle

BURSA

Bursa'da olumsuz hava koşulları eğitimi durdurdu. Okullar 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edilirken, engelli ve hamile kamu personeli de 10-11 Mart'ta idari izinli sayılacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre 10 Mart 2022 Perşembe günü İlimiz için sarı alarm verilmiştir. Meteorolojik raporlar ve beklenen her türlü olumsuz hava şartları sebebiyle, 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bütün resmi ve özel temel eğitim (anaokulları, ilkokullar, ortaokullar) ve ortaöğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarındaki eğitim faaliyetlerine, İl Müftülüğü’ ne bağlı Kur’an kurslarındaki eğitim faaliyetlerine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin eğitim faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine, engelli ve hamile kamu personelinin 10-11 Mart 2022 tarihlerinde idari izinli sayılmalarına oy birliğiyle karar verilmiştir."

Kılıçdaroğlu'nun destekçileri harekete geçti! İmamoğlu'na karşı afişler asıldı: Sırtından hançerleyenlere... Haberi Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray mitinginde konuştu! Haberi Görüntüle

BİLECİK

Bilecik'te olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 Mart'ta taşımalı eğitime, 11 Mart'ta ise il genelindeki tüm okullarda eğitime ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmeler çerçevesinde Bilecik için beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nda kararlar alındığı belirtildi.

Bu kapsamda 10 Mart Perşembe günü taşımalı eğitime ara verileceği aktarılan açıklamada, "11 Mart Cuma günü tüm okullarımızda eğitime ara verilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel 11 Mart Cuma günü bir gün idari izinli sayılacaktır. Saygıdeğer hemşehrilerimizin olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Karabük Üniversitesi'nde ne oldu? Skandal olay ne? Karabük Üniversitesi'nde neden... Haberi Görüntüle

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ve Yayladere ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Karlıova Kaymakamlığı ile Yayladere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ulaşımda yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklara karşı ilçelerdeki tüm eğitim kurumlarının 10 Mart Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Trabzonspor ceza alacak mı, kaç maç? Trabzonspor'a ne cezası verilecek? Haberi Görüntüle

YALOVA

Yalova'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okulların 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 10 Mart Perşembe günü beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"10 Mart Perşembe gününden itibaren il genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bütün resmi ve özel temel eğitim (anaokulları, ilkokullar, ortaokullar) ve ortaöğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarındaki eğitim faaliyetleri, İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarındaki eğitim faaliyetleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin eğitim faaliyetlerine 14 Mart 2022 pazartesi gününe kadar ara verilmesine karar verilmiştir."

Ayrıca, Yalova Üniversitesi Rektörlüğü ile yapılan istişareler doğrultusunda ilde yükseköğrenime 14 Mart Pazartesi gününe kadar ara verildiği belirtilen açıklamada, "Engelli ve hamile kamu personelinin 10-11 Mart 2022 tarihlerinde idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Trabzonspor ceza alacak mı, kaç maç? Trabzonspor'a ne cezası verilecek? Haberi Görüntüle

AĞRI

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Taşlıçay, Diyadin, Eleşkirt ve Hamur ilçelerinde köy okullarında eğitime bugün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bölgede yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Bu kapsamda Taşlıçay, Diyadin, Eleşkirt ve Hamur ilçelerindeki köy okullarında bugün ara verildiği, taşımalı eğitimin de yapılamayacağı bildirildi.

Açıklamada, ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün idari izinli olacağı kaydedildi.

SON DAKİKA! Kocaeli'de fabrikada patlama meydana geldi! Ölüler var! Haberi Görüntüle

BALIKESİR

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da, beklenen kar yağışı nedeniyle 7 ilçede eğitime ara verildiğini açıkladı.

Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre kentin kuzey ilçelerinde bugünden itibaren yoğun kar yağışı beklendiğini belirtti.

Şıldak, şunları kaydetti:

"Yol şartları da göz önünde bulundurularak oluşabilecek olumsuz hava koşulları nedeniyle perşembe gününden itibaren 2 gün süreyle Balya, Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas, Marmara ve Susurluk ilçelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bütün resmi ve özel temel eğitim ve öğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, özel eğitim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarındaki eğitim faaliyetlerine, İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarındaki eğitim faaliyetlerine, Aile ve Sosyal İl Müdürlüğüne bağlı özel kreş ve gündüz bakım evleri ile çocuk kulüplerinin eğitim faaliyetlerine ara verilmesi kararı alındı."

Şıldak, engelli ve hamile kamu personelinin de aynı tarihlerde idari izinli sayılacağını bildirdi.

Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa Cemaati'nden çıkarıldı mı? İsmailağa Cemaati, Cübbeli... Haberi Görüntüle

DÜZCE

Düzce'de beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 2 gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre kentte bugün ve cuma günü yoğun kar yağışı beklendiği, bu nedenle il genelinde eğitim öğretime 10-11 Mart tarihlerinde ara verildiği belirtildi. Öte yandan, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin aynı tarihlerde idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Teröristlerin sızma girişimi engellendi! Bakan Yerlikaya BOZDOĞAN-13 operasyonunu duyurdu 5... Haberi Görüntüle

ÇANAKKALE

Çanakkale'de beklenen kar yağışı nedeniyle, bugün 5 ilçede taşımalı eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek için Biga, Bayramiç, Çan, Lapseki ve Yenice ilçelerinde taşımalı eğitime bugün bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.  

MSÜ sınav sonuçları nereden, nasıl öğrenilir 2024 ÖSYM? İşte MSÜ... Haberi Görüntüle

BİTLİS

Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime bugün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle sadece merkez ilçede taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Cihat Yaycı, Moskova saldırısının faili olan 3 ülkeyi açıkladı: Küresel... Haberi Görüntüle

DENİZLİ

Denizli'nin bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı ve yüz yüze eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada olumsuz hava koşullarının bazı ilçelerde etkisini sürdürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartlarının devam etmesi, insan sağlığı ve trafik güvenliği riskleri oluşturması nedeniyle Acıpayam ilçe merkezi ile mahallelerinde tüm seviyelerdeki okullarda eğitim ve öğretime 10 Mart perşembe günü ara verilmesine, Çameli ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için bugün yüz yüze eğitime ara verildiği eğitim ve öğretime uzaktan devam edileceği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu ilçelerdeki engelli ve hamile kamu görevlilerinin bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

2024 Düzce'de iftar çadırı kuruldu mu? Düzce'de ücretsiz iftar çadırı... Haberi Görüntüle

KONYA

Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 8 ilçede bugün yüz yüze eğitime ara verildi. Hamile ve engelli kamu kurumu çalışanları da idari izinli sayılacak. Kentte akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı etkili oldu. Yağış nedeniyle Ahırlı, Akören, Beyşehir, Bozkır, Hadim, Seydişehir, Taşkent ve Yalıhüyük'te bugün yüz yüze eğitime ara verildi. Öğrenciler uzaktan eğitim görecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading