Yandex Metrica
SON DAKİKA
Marmaris'teki yangının sebebi ortaya çıktı... Bakın neymiş!

Marmaris'teki yangının sebebi ortaya çıktı... Bakın neymiş!

Marmaris'teki yangın kontrol altına alınırken olayın sebebi de ortaya çıktı. Ekiplerin yaptığı inceleme sonucu, yangının bir ağacın kırılan dalının elektrik tellerinin üzerine düşmesi sonucu başladığı tespit edildi. 

Gündem

23.01.2024, 22:11

Geçen seneki orman yangınlarında tabiri caizse ciğerleri yanan Türkiye'de dün akşam Muğla'nın Marmaris ilçesinden gelen haber yürekleri ağza getirmişti. İçmeler Turunç mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangın, kısa sürede büyümüş ve yerleşim yerlerine sıçramıştı. 

Ancak ekiplerin hummalı çalışması sonucu yangın büyük bir aete dönüşmeden bugün kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı, daha sonra Marmaris İçmeler'deki orman yangınının havadan ve karadan yoğun müdahale sonucu kontrol edildiği bildirdi. Yapılan üaçıklamaya göre soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Optimar duyurdu: Hatay'da hangi parti önde? Hatay'ı Mehmet Öntürk mü... Haberi Görüntüle

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ BELLİ OLDU

Diğer yandan yangınının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için çalışma başlatan ekipler, görgü tanıklarının verdiği bilgilerden yola çıkarak alevlerin çıkış noktasını tespit etti. İlk belirlemelere göre, bölgedeki bir ağacın kırılan dalının elektrik tellerinin üzerine düştüğü ve tellerin birbirine temas etmesi sonucu çıkan kıvılcımlar dolayısıyla yangının çıktığı bilgisine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturmanın da titizlikle sürdürüldüığü açıklandı.

Son dakika! Marmara'da korkutan deprem! Bursa, Yalova, İstanbul depremi hissetti... Haberi Görüntüle

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Diğer yandan Marmaris'te sert esen rüzgara rağmen fırtına beklenmiyor. Rüzgar hızı gece saatlerinde ise düşecek. Ancak yarın öğle saatlerinde rüzgar etkisini tekrar artıracak.

Marmaris'te şu an gölgede sıcaklık 40 derece, güneşin altında ise sıcaklık 50 dereceleri aşıyor. Bölgede sıcaklık ortalama değerlerde, nem ise yüzde 20’nin üzerinde. Yüksek nem de yangınların yayılım hızını düşüren bir faktör olarak biliniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading