Yandex Metrica

Marmaris orman yangını son durum ne? Ne kadar alan yandı? Orman yangın neden çıktı?

Marmaris orman yangını son durum ne? Ne kadar alan yandı? Orman yangın neden çıktı?

Muğla Marmaris'te dün akşam başlayan yangın hâlâ devam ediyor. Orman yangını söndürme çalışmaları devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yangın bölgesinde inceleme yapıyor. Peki Marmaris orman yangını son durum ne? Ne kadar alan yandı? Orman yangın neden çıktı?

Gündem

23.01.2024, 19:26

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saat 20.00 sıralarında çıkan orman yangını hâlâ devam ediyor. Yangın söndürme ekipleri olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şiddetli rüzgarla bir anda büyüyen yangına ilk başta iki helikopterle müdahale edildi. Akşam olduktan sonra da karadan müdahale devam etti. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yangın bölgesinde incelemelerine sürdürüyor. Peki Marmaris orman yangını son durum ne? Ne kadar alan yandı? Orman yangın neden çıktı?

Dünyanın gözü bu görüşmede! Gazze için diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniye ile görüştü Dünyanın gözü bu görüşmede! Gazze için diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan,... Haberi Görüntüle

MARMARİS ORMAN YANGINI SON DURUM NE?

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan yangına ilk andan itibaren müdahale edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci,  yangına 144 arazöz, 13 dozer, 576 personelle müdahale yapıldığını söyledi. Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Marmaris’teki yangını, Yangın Yönetim Merkezimizden takip ediyoruz. Yangın 20.02’de başladı. 20.10’da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor” sözlerini kulladı.

Bakan Kirişci, "Marmaris’te yangın bölgesindeyiz. 688’i Orman Genel Müdürlüğü Personelimiz olmak üzere 1494 personel, 363 kamu aracı, 39 iş makinası sahada görev yapıyor. Sabah itibariyle 20 helikopter ve 14 uçak yangına müdahale edecektir. Yangını kontrol altına alma çalışmaları ekiplerimizin yoğun gayretiyle devam ediyor. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum söz konusu değildir." dedi.

AK Parti'nin yeni İBB Grup Başkanvekili belli oldu! İşte Tevfik Göksu'nun yerine gelen isim AK Parti'nin yeni İBB Grup Başkanvekili belli oldu! İşte Tevfik... Haberi Görüntüle

NE KADAR ALAN YANDI?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Yaklaşık 200 hektarlık alanda meydana gelen yangın özellikle şu anda yer araçlarıyla söndürülmeye ve kontrol altına alınmaya çalışılıyor." sözlerini kullandı.

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

ORMAN YANGINI NEDEN ÇIKTI?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi orman yangını çıkış sebebi için "Bunlar erken değerlendirmeler. Hem emniyetimizin, hem de jandarmamızın sayın bakanımız geldikten sonra değerlendirme yaptık. Hem ormandaki arkadaşlarımız hem jandarma ve emniyetteki arkadaşlarımız değerlendirmelerini yapıyorlar. Sabotaj mı yoksa doğal neden mi bunlar değerlendiriyor" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading