Yandex Metrica
SON DAKİKA
Marmara kurtuldu! Müjdeyi bakan verdi

Marmara kurtuldu! Müjdeyi bakan verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın müsilajla mücadele çalışması sonucunu verdi. Bir ayın sonunda toplanacak miktarda müsilaj kalmadı. Müjdeyi Bakan Murat Kurum verdi.

Gündem

23.01.2024, 17:38

Geçtiğimiz ay Marmara Denizi'nde büyük bir krize neden olan ve hayati bir çevre tehdidine dönüşen müsilajla mücadelede hükümet devreye girdi, deniz salyası temizlendi. Müjdeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murst Kurum verdi. 

''TOPLANACAK MÜSİLAJ KALMADI''

Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla müsilajla mücadelede yürütülen çalışmalar hakkında son bilgileri paylaştı; ''Toplanacak miktarda müslaj kalmadığından 7 Temmuz'da çalışma yapılmadı'' dedi.

Malatya iftar çadırı nerede 2024? Battalgazi, Yeşilyurt, Arguvan Ramazan iftar... Haberi Görüntüle

CHP'de para sayma görüntülerinde bomba itiraf: Süreci bakın kim yönetiyormuş?... Haberi Görüntüle

11 BİN METREKÜP MÜSİLAJ TOPLANDI

'Deniz salyası' olarak bilinen müsilaj aylardır Marmara Denizi'nde bir tehdit unsuru. Kriz geçen ay zirve noktasına ulaşınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girmişti. 8 Haziran 2021 tarihinde "Marmara Denizi Eylem Planı'nı" kamuoyu ile paylaşan bakanlık, müsilaj temizlik çalışmalarını başlatmıştı.Çalışmaların başlangıcından bu yana 11 bin 84 metreküp müsilaj toplandı ve düzenli depolama alanlarına gönderildi. Müsilajın gübre veya farklı ürünlere dönüştürülerek ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading