Yandex Metrica
SON DAKİKA
Marmara'da müsilajla mücadele seferberliği başladı

Marmara'da müsilajla mücadele seferberliği başladı

Marmara Denizi'ndeki deniz salyası ile mücadele kapsamında yapılan en büyük deniz temizliği seferberliği saat 14.00'ten itibaren Caddebostan Sahili'nden başladı.

Gündem

23.01.2024, 17:32

Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj sorununa yönelik çalışmalar hızla sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamuoyu ile paylaşılan eylem planının ardından denizin temizlenmesi için seferberlik ilan edildiğini duyurmuştu. Türkiye'nin en büyük deniz temizliği seferberliği saat 14.00 itibariyle İstanbul Caddebostan Sahili'nde başlatıldı.

Müsilaj temizliği İstanbul'da Pendik, Kocaeli'de Karamürsel, Bursa'da Mudanya, Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Tekirdağ'da eş zamanlı olarak yürütülüyor. Seferberlik, "Marmara Hepimizin" sloganıyla yapılıyor.

"Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı" kapsamında kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapılan çalışma kapsamında denizden müsilaj toplandı. Toplanan müsilaj, arıtma tesislerine götürüldü. 

"ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜRECİ YÜRÜTECEĞİZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Caddebostan Sahili'nde açıklamalarda bulundu. Marmara'nın bütün dünyanın gözbebeği olduğuna dikkat çeken Kurum, "Türkiye'nin kalbi burada. Hep birlikte Marmara hepimizin diyoruz." dedi.

Kurum, açıklamalarının devamında şöyle konuştu:

"Balıklarımızı, deniz canlılarımızı tehdit eden müsilajı ortadan kaldırmak için Türkiye'nin en büyük, en kapsamlı deniz temizliği hareketini hep birlikte başlatıyoruz. Çok önemli bir süreci yöneteceğiz."

"İLK ANDAN İTİBAREN TAKİP ETTİK"

"Marmara Denizimizi inşallah en hızlı şekilde temizleyecek, en duru haline hep birlikte kavuşturacağız. Sorunun çıktığı ilk andan itibaren süreci titizlikle takip ettik."

BİLİM KURULU OLUŞTURULACAK

22 maddeden oluşan eylem planını ve 7 il için gönderilen genelgeyi hatırlatan Kurum, bu hafta bilim kurulu oluşturulacağını bildirdi. Kurum, "Marmara denizini koruma alanı ilan edeceğiz. Tarım ve sanayiden oluşan kirliliği durduracağız." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading