Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mark Ruffalo İsrail'e yaptığı eleştirilerden geri adım attı

Mark Ruffalo İsrail'e yaptığı eleştirilerden geri adım attı

İsrail'in katliamlarına tepki gösteren ünlü isimler hedefte. Onlardan biri geçtiğimiz günlerde İsrail'e yaptırım çağrısı yapan Mark Ruffalo. Ruffalo lobi baskısı sonrası geri adım attı, İsrail'den özür diledi. Aktör, sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Gündem

24.03.2024, 16:11

'Avengers: Endgame' filminde Hulk karakterini canlandırmasıyla tanınan Mark Ruffalo, İsrail'in Filistin'e yönelik insanlık dışı saldırıları sırasında Twitter'dan yaptığı açıklamalarla gündem olmuştu.  "Filistinlileri özgürleştirmek için İsrail'e yaptırımların zamanı geldi." şeklinde paylaşımda bulunan Ruffalo, imza kampanyası da yapmıştı. 

İsrail'e yaptırım için de çağrı yapan Ruffalo, "Filistin halkına yapılan muamele, dünya vicdanında bir leke haline geldi. Filistinlilere tam ve eşit sivil haklar tanınana kadar İsrail sanayisine yaptırım getirme zamanıdır." ifadelerini kullanmıştı.

GERİ ADIM ATTI, ÖZÜR DİLEDİ

Aktör açıklamasından günler sonra yaptığı yeni bir açıklamayla şaşırttı. Filistin'e destek açıklamalarından geri adım atan Ruffalo,  İsrail'in soykırım yaptığını öne süren paylaşımlarından dolayı özür dilemek istediğini söyledi.

Ruffalo, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İsrail/Hamas çatışmaları sırasında İsrail'in soykırım yaptığını öne süren paylaşımlarım üzerine düşündüm ve özür dilemek istedim. Bu doğru değil, kışkırtıcı, saygısız ve yurtdışında antisemitizmi haklı çıkarmak için kullanılıyor. Şimdi abartıdan kaçınmanın tam zamanı."

"BUNA SOYKIRIM DENİR MARK!"

Ruffalo'nun açıklaması, İsrail'i kınayan açıklamalarından geri adım attığı için sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Bir kullanıcı, "Geri adım atmayın. Bir nüfusun imha edilmesi hedeflendiğinde, buna soykırım denir." şeklinde yanıt verirken, bir başka kullanıcı ise "Aktivizminizi seviyorum ve saygı duyuyorum, ama bunu bir Yahudiden alıyorum; Soykırım terimi, siyonizmin gerçek amacı etnik temizlik ve toplu katliamlarla yapılan Arapları topraklarından çıkarmak olduğu için uygundur." ifadelerini kullandı.

YAPIMCI TEHDİDİ Mİ?

Mark Ruffalo'nun, geçtiğimiz günlerde Yorgos Lanthimos'un 'Poor Things' filminin kadrosuna katıldığı duyurulmuştu. Haberden günler sonra gelen geri adım, ünlü aktöre yapımcılardan bir tehdit olup olmadığı tartışmasına neden oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading