Yandex Metrica

Mardin'deki feci kazayla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı!

Mardin'deki feci kazayla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı!

Mardin Derik'te 33 dakika arayla 2 tırın neden olduğu 1'i polis 20 kişinin hayatını kaybettiği kazalarda, tırlardan ilkinin 126, ikincisinin ise 125 kilometre hızla seyir halinde olduğu ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 22:13

20 Ağustos tarihinde Mardin'in Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde bir akaryakıt istasyonunun yakınında, Yusuf Şataflı yönetimindeki gübre taşıyan 73 SN 384 plakalı tır, 2 araca ve yayalara çarptıktan sonra devrildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığından, Bakan Şimşek'in ABD'deki sözlerine ilişkin iddialara ilişkin açıklama! Hazine ve Maliye Bakanlığından, Bakan Şimşek'in ABD'deki sözlerine ilişkin iddialara... Haberi Görüntüle

İLK KAZADA 4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Bu kazada, marketten çikolata alıp evlerine dönen Şervan ve Mihriban Tanrısever ile İbrahim Halil Has  ve İnan Berk yaşamını yitirdi.

Kaza sonrası olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredekiler de kaza yerinde toplanarak, ekiplerin çalışmasını takip etmeye başladı.

İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır? İnternet olmadan WhatsApp kullanılır mı? İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır? İnternet olmadan WhatsApp kullanılır mı? Haberi Görüntüle

YARIM SAAT SONRA BİR TIR DAHA KAZA ALANINA GİRDİ

Bu kazadan 33 dakika sonra yine gübre yüklü olan Umut Gündüz yönetimindeki 34 NMB 53 plakalı tır, olay yerindeki kalabalığın arasına daldı. Kalabalık, panik içerisinde sağa sola kaçışmaya çalıştı. Tıt, çok sayıda kişiye ardından da apartmana çarparak durdu.

Park Bo Ram kimdir, kaç yaşında vefat etti? K-Pop yıldızı Park Bo Ram neden öldü? Park Bo Ram kimdir, kaç yaşında vefat etti? K-Pop yıldızı... Haberi Görüntüle

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI

Soruşturmanın yürütüldüğü Derik Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen bilirkişi raporunda ilk kazada Umut Gündüz idaresindeki 73 SN 384 plakalı tırın kaldırımda yürüyen 4 kişiye çarptığı ve olayda 4 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İkinci kazanın ise Yunus Şataflı yönetimindeki 34 NMB 53 plakalı tırın ilk kazada yaralananlara yardım için toplanan vatandaşlara çarpması sonucu meydana geldiği belirtilen raporda, 16 kişinin de bu olayda hayatını kaybettiği kaydedildi.

IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu Haberi Görüntüle

TIRLARIN TAKOGRAFLARI İNCELENDİ

Takograftan alınan 24 saatlik araç çıktısında 11 saat 26 dakika sürüş bilgisi, 12 saat 34 dakika çalışma bilgisi göründüğü, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 49'uncu maddesine göre ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan araçların sürücülerinin 24 saatte en fazla 9 saat araç kullanabildiği, 73 SN 384 plakalı araçtan alınan 24 saatlik araç çıktısında 11 saat 26 dakika sürüş göründüğü ancak bu 11 saat 26 dakikalık sürüşün takografta sürücü kartı bulunmadığından sadece Umut Gündüz mü yoksa Gündüz ile başka sürücülere mi ait olduğunun tespit edilemediği kaydedildi.

Kazaya karışan 34 NMB 53 plakalı ikinci tırın takograf incelemesinde ise parçalanan ve elektrik aksamı zarar gören cihazın, teknisyen eşliğinde araçtan söküldüğünün belirtildiği raporda, cihaz içerisinde sürücü kartının bulunmadığı ve takografın sürücüsüz olarak kaydettiği verilerin çıktıları alındığı ifade edildi.

Takograftan alınan 24 saatlik araç çıktısında 11 saat 1 dakika sürüş bilgisi, 1 saat 45 dakika çalışma ve 11 saat 14 dakika dinlenme bilgisi göründüğü kaydedilen raporda, tırdan alınan 24 saatlik araç çıktısında 11 saat 1 dakikalık sürüş görünmesine rağmen aracın takograf kayıtlarında kilometre bilgisinin değişmediği ve '0' kilometre yol aldığının görüldüğü belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading