Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na oy vermeyen işçilere sürgün

Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na oy vermeyen işçilere sürgün

Seçimde 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yenilgi sonrasında oy vermeyen işçileri sürgün ettiği iddia edildi.

Gündem

23.01.2024, 20:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs Pazar günü yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda yüzde 52,18 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi şubesi haline gelen HDP'nin desteğine rağmen seçimlerde büyük hezimet yaşayan muhalafet bozguna uğrarken Mansur Yavaş'la ilgili skandal bir olay ortaya çıktı.

Adliye koridorlarında gezip davalara baktı! Adana'da sahte avukat paylaşımlarıyla yakayı... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NA OY VERMEYENLER SÜRGÜN EDİLDİ

Seçimde 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yenilgi sonrasında oy vermeyen işçileri sürgün ettiği ileri sürüldü. Sürgün edilenler arasında seçim günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek sevinç gösterisi yapan belediye çalışanlarının da olduğu belirtildi. Sürgüne uğrayan personelin EGO, ANFA gibi Büyükşehir iştiraklerinde çalıştığına dikkat çekildi. EGO'da sürgünü aratmayacak şekilde çalışanların bölgeler arasında kaydırıldığı, ASKİ'de de bir personelin merkezden Polatlı'ya gönderildiği ortaya çıktı.

Hamza Dağ duyurdu: Sahada çok büyük bir ilgi görüyoruz! Haberi Görüntüle

''500-600 KİŞİ SÜRGÜN EDİLDİ GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ''

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, ABB'nin işçilere uyguladığı sürgün ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı;

"Seçimleri Cumhur İttifakı'nın kazanması ile birlikte Sayın Yavaş ve ekibi tarafından Cumhur İttifakı'na yakın olan personel ciddi anlamda mobbinge maruz kaldı. Bunun sebebi de bu insanların Cumhur İttifakı'na karşı besledikleri sevgidir. Şu anda 500-600 kişinin sürgün edildiği ve görev yerinin değiştirildiğini öğrendik" 

MSB görüntüleri paylaştı: 39 terör hedefi böyle imha edildi Haberi Görüntüle

Ay Tutulması Türkiye'den izlenebilir mi 2024? Ay Tutulması hangi gün,... Haberi Görüntüle

''SÜRGÜN VE MOBBİNG YAPILMASI YANLIŞTIR''

Fatih Ünal, belediyede daha önce yaşanan zorla sendika değiştirme baskısına da atıf yaparken "Bu insanlar demokratik haklarını kullandılar. Bu olayı bir cadı avına dönüştürülmesi, sürgün ve mobbing gibi uygulamaların yapılması yanlıştır. 28 Mayıs seçimlerinin ardından Külliye'ye gidip sevinç gösterisi yapan EGO, ANFA gibi Büyükşehir iştiraklerinden çalışanların görev yerleri değiştirildi. 5'inci bölgeden, 3'üncü bölgeye 2'nci bölgeden 1'inci bölgeye sürülen isimler var. ASKİ Genel Müdürlüğü'nde çalışan bir personel genel müdürlükten Polatlı'ya sürüldü. Evlerinden uzak yerlere sürüldüler." dedi.

1 Nisan'da kamu personellerine tatil mi? Memurlar idari izinli mi?... Haberi Görüntüle

OY PUSULASININ FOTOĞRAFI İSTENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve yetkililerinin bu haksız uygulamaların hesabını vermesi gerektiğini vurgulayan Ünal, sözlerine şöyle devam etti;

 "4 yıldır işçilerin çekmediği kalmadı. İnsanlar kendi haklarını, alın terlerinin karşılığını alamadı. Yetmedi şimdi de böyle zulüm ediyorlar. İnsanlara seçimden önce 'Attığınız oyların resimlerini bekliyoruz, istiyoruz.' diyerek gözdağı verdiler. Bu yapılanların hepsi Mansur Yavaş'ın talimatları doğrultusunda yapılıyor. Yavaş'ın uyguladığı bu mobbing ve sürgün politikasının hesabını hukuki yollarla soracağız. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerinde de Ankara'yı bu dertten tamamen kurtaracağız."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading