Yandex Metrica

Mansur Yavaş'tan Altılı Masa'yı karıştıracak sözler: Beni ve İmamoğlu'nu ilan edin!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir canlı yayın programında Altılı Masa'da krizlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Masadaki diğer ortakların şimdiden Cumhurbaşkanı Yardımcılığı almanın hesabını yaparken Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Yardımcılığını sadece kendisinin ve Ekrem İmamoğlu'nun alması gerektiğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:35

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkan Meral Akşener, 3 Mart'ta "Kumar ve noter masası olmayı tercih ettiler" diyerek Altılı Masa'yı topa tutarak terk etti.  İYİ Parti lideri, 6 Mart'ta ise koalisyona 'Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması şartıyla' geri dönmüştü. Altılı Masa'da büyük tartışmalara neden olan bu gelişmeyi kabul etmiş ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını resmen ilan etmişti.

Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Haberi Görüntüle

 İSİM GEÇİRİLMEDEN ATIF YAPILDI

Toplantı sonrası yayımlanan Altılı Masa'nın metninde dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı.

Metinde Akşener Cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını istediği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın isimleri yazılmadan "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanı'nın uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır." denildi.

MANSUR YAVAŞ'TAN İTİRAF

Mansur Yavaş, Akşener'in masadan kalktıktan sonra yaşanan sürecin nasıl geliştiğini anlattı: 

Yavaş, katıldığı canlı yayında, 5 genel başkanın yardımcı ilan edilmesinden rahatsız olduğunu ifade ederek onların milletvekili olarak partilerinin başında durması gerektiğini söyledi.

Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Haberi Görüntüle

"İMAMOĞLU VE BENİ İLAN EDİN"

Yavaş şu açıklamayı yaptı;

"Meral hanım önerdi masaya gitti ama şunu yapamadık… Normalde ben tabii böyle bir olay son gün oldu. Birkaç saate sıkıştı. Biraz daha vaktimiz olsa şunu önerecektik; Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak sayın Ekrem İmamoğlu ile beni ilan edelim diğer genel başkanlar da milletvekili olsunlar ve partilerinin başında olsunlar ben hala onun doğru olduğuna inanıyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading