Yandex Metrica

Mansur ile Ekrem sonuçlara inanamadı: Anadolu Ajansı'na değil bize güvenin!

Mansur ile Ekrem sonuçlara inanamadı: Anadolu Ajansı'na değil bize güvenin!

Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş, sandıkların yüzde 40'tan fazlası açılmışken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 52,7'ye karşı yüzde 41,4'lük oranla önde olmasını hazmedemedi.

Gündem

07.03.2024, 17:46

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarına bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açık ara önde götürdüğü sonuçları tanımadıklarını söyleyen iki isim, Anadolu Ajansı verilerinin hatalı olduğunu iddia etti. 

Kendi ellerindeki verilerin en doğru bilgi olduğunu savunan İmamoğlu ve Yavaş, oyların yüzde 23'ünün sayıldığını, ilk sonuçlara göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'dan önde olduğunu ileri sürdü. 

Yarışın sonunda ipi göğüsleyen tarafın kendilerin olacağını savunan İmamoğlu, "Anadolu Ajansı'nın verilerine itibar etmeyin. Bu akşam biz AA'ya toplamayı-çıkarmayı öğreteceğiz" dedi. 

Mansur Yavaş ise AA'nın manipülatif bilgi paylaşımı yaptığını iddia ederek "Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öndedir, AA'ya güvenmeyin" ifadelerini kullandı. 

İki isim, CHP'nin seçim sonuç paylaşım ekranlarının kapalı olma nedenine ilişkin net bir bilgi veremedi. Yavaş ve İmamoğlu'nun açıklamalarını Halk TV stüdyosunda değerlendiren gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel ve Şirin Payzın ise Kılıçdaroğlu'nun yarışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde götürmekte olduğunu ileri sürdü. 

Sandıkların yüzde 40'tan fazlası açıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 52,7, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 41,4 oranında olduğu halde Halk TV ekranlarında tam tersi yönde iddialar yayınlanmaya devam etti. 

HalkTV'de bu yönde yayınlar sürerken Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda önde olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, tek kelimelik iddiasında "Öndeyiz" dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading