Yandex Metrica

Malatya'ya Yenice Barajı inşa ediliyor! Ekonomiye 9 milyon TL katkı sağlayacak

Malatya'ya Yenice Barajı inşa ediliyor! Ekonomiye 9 milyon TL katkı sağlayacak

Malatya'da inşaatının ihale süreci tamamlanan Yenice Barajı'nın tamamlanması ile 4 bin 310 dekar tarım arazisi sulanabilecek. Diğer yandan barajın tamamlanması ile beraber ekonomiye yıllık 9 milyon 182 bin TL katkı sağlanmış olacak.

Gündem

26.03.2024, 12:42

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Malatya'ya yaptığı yatırımlarla, kentin mümbit topraklarını suyla buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyunu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltacak. 

DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, Malatya Merkez Yenice Barajı inşaatının ihale sürecinin tamamlandığını ve işin yapım sözleşmesini 24 Ekim 2022 tarihinde imzaladıklarını belirtti. 

Süleymancılar cemaati ile fotoğrafı çıkmıştı! Başsavcısı'ya HSK'dan soruşturma! Süleymancılar cemaati ile fotoğrafı çıkmıştı! Başsavcısı'ya HSK'dan soruşturma! Haberi Görüntüle

9 MİLYON TL KATKI SAĞLAYACAK 

Akca, projenin Malatya'ya hayırlı olmasını dilediği belirterek şu sözlere yer verdi: 

Baraj, Malatya il merkezinin 2 kilometre doğusunda, Fırat Havzası'nın içinde yer alan Yenice Deresi üzerinde yapılacak. Kil çekirdekli yarı geçirimli kum çakıl dolgu tipinde inşa edilecek baraj temelden 47,5 metre yüksekliğinde ve 2 milyon 420 bin metreküp depolama kapasitesinde olacaktır. Baraj ve bileşenlerinin tamamlanmasıyla bölgede 4 bin 310 dekar tarım arazisi sulanacak. Sulu tarımla milli ekonomiye yıllık 9 milyon 182 bin TL zirai gelir artışı sağlanacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading