Yandex Metrica

Mahkumların cezaevi izni bitiyor mu? Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

Mahkumların cezaevi izni bitiyor mu? Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

Kovid-19 sebebiyle 80 bin mahkumun yararlandığı ev izninin süresi 31 Mayıs tarihinde bitiyor. AK Parti'de bu sürenin uzatılması ile ilgili tartışmalar başladı. Son karar önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilerek halka duyurulacak.

Gündem

23.01.2024, 19:16

İlk kovid vakasının görülmesinin ardından arka arkaya kısıtlama kararları alınırken cezaevlerinde kalanların salgından olumsuz etkilenmemesi için de bazı önlemler alındı. 

Yağmur Saraç'tan intihar videosu! Emre Aşık'ın eski eşi Yağmur Sarnıç intihar mı etti, öldü mü? Yağmur Saraç'tan intihar videosu! Emre Aşık'ın eski eşi Yağmur Sarnıç... Haberi Görüntüle

31 MAYIS'TA SONA ERİYOR 

Çıkartılan yasa ile açık cezaevlerinde bulunan mahkumlar üç aylık ev iznine gönderildi. Salgın devam ettiği için izinler de uzatılmıştı. Son uzatma ise 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Yeni bir karar alınmazsa mahkumlar bu tarihte cezaevlerine dönecek. 

Şu an uygulamadan 80 bin mahkum yararlanıyor. 12 kez uzatıldı kez uzatılan kovid izninden yararlanan mahkum sayısı ise 200 bini buluyor.

Erdoğan 'kapımız açık' demişti! İki lider yan yana gelecek mi? Özgür Özel'den görüşmeyle ilgili açıklama! Erdoğan 'kapımız açık' demişti! İki lider yan yana gelecek mi?... Haberi Görüntüle

SÜRE TEKRAR UZATILACAK MI? 

Bu sürenin tekrar uzatılması, Kabine, AK Parti genel merkez ve grupta gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ndeki genel eğilimin iznin uzatılmaması ve mahkumların cezalarının kalan süresini çekmek için cezaevlerine dönmeleri yönünde olduğu belirtildi. 

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

GÜNDEM AK PARTİ'DE GÜNDEME GELDİ 

Konu AK Parti grubunda ve genel merkezde de ele alındı. Partideki görüşler ise iznin bir kez daha uzatılması yönünde. Bunun gerekçesi ise "Bu konuda toplumsal bir talep oluştu. Herkes sürenin uzatılmasını bekliyor. Cezaevleri zaten dolu. Bu kişiler dönerde daha da kalabalık hale gelecek. Ayrıca iki yıla yakın süredir dışarıdalar. İş buldular ya da iş kurdular. Onlar ne olacak" olarak sıralanıyor.

Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Haberi Görüntüle

SON KARARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK 

Son olarak AK Parti konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktaracak. Değerlendirmeler sonrasında son karar Erdoğan tarafından verilecek. Konunun ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading