Yandex Metrica

Maaş gibi yardım parası! Her ay 4 bin 336 TL ödeme!

Maaş gibi yardım parası! Her ay 4 bin 336 TL ödeme!

Başvuru yapanlara PTT’den her ay düzenli 4336 TL yardım ödemesi yapılıyor. Bu şartı taşıyan herkes alabilir.

Gündem

23.01.2024, 20:35

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yardıma muhtaç, bakıma muhtaç ihtiyaç sahibi kişilere sunduğu yardım ödemeleri kesintisiz olarak devam ediyor. Başvuru sahipleri neredeyse bir maaşa yakın miktarı her ay bakanlıktan yardım ödemesi olarak alabiliyor. Bu yardımın miktarında ise her 6 ayda bir artış gerçekleşiyor. Sene başında yapılan artışla beraber hesaplara geçen yardım miktarı 4336 TL'ye çıktı. Her evden bir kişi başvuru yaparak yardım ödemesinden faydalanabiliyor. İhtiyacınız varsa düşünmeden e-devlet'ten başvuru formunu doldurun yardım ödemesinden siz de yararlanın.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme! Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme! Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere sunulan sosyal yardım fırsatları aralıksız olarak bu yılda da devam ediyor. Yardıma ve bakıma muhtaç kişilere bakan yakınlarına verilen sosyal yardım ödemelerinden biri de evde bakım maaşı. Her 6 ayda bir enflasyon ve memur maaş kat sayısı oranında zam yapılan evde bakım maaşı 2023 yılı için 4336 TL olarak hesaplara yatırılıyor. Evde bakım maaşı zamlı tutarı şubat ayından itibaren ödenmeye başlandı. Peki, kimler evde bakım maaşı alabilir? 2023 evde bakım maaşı kaç TL? Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu nedir? Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu... Haberi Görüntüle

ŞARTLAR

Evde bakım maaşı başvuru şartları son dönemlerde ki ekonomik koşullar nedeniyle en çok araştırılan başlıklardan Biri haline dönüştü. Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve Ağır engelli kişilere bakan yakınlarına verilen evde bakım maaşı, aynı zamanda hane gelirine göre bağlanıyor. Hane içinde yaşayan kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde devlet evde bakım parası veriyor. Evde bakım maaşı alabilmek için aynı zamanda bakıma muhtaç kişinin tam teşekküllü hastaneden alınmış bir sağlık raporunun da teslim edilmesi gerekiyor.

2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu zamlı evde bakım maaşı kaç TL gibi soruların yanında merak ediliyor. Bu yıl hak sahiplerine ödenecek olan evde bakım maaşı Ocak ayında yapılan zamla birlikte 4336 TL'ye yükseldi. Yani başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler aylık olarak bu rakamı alabilecek. Ayrıca evde bakım maaşı ödemelerine ek olarak engelli maaşı almak da Mümkün olacak.

Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Haberi Görüntüle

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu e-devlet üzerinden rahatça yapılabiliyor. TC Kimlik No ve şifre ile e-devlet girişi yaptıktan sonra sosyal ve ekonomik destek ödemesi yazarak evde bakım maaşı başvuru ekranına ulaşabilirsiniz. Burada sizden istenen bilgileri tam ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca yaşadığınız il ya da ilçe merkezinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları üzerinden de evde bakım maaşı başvurusu yapmak mümkündür.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading