Yandex Metrica

Lviv'deki üçlü zirve sonrası dünya Erdoğan'a hayran kaldı: Ara bulucu olabilecek tek lider

Lviv'deki üçlü zirve sonrası dünya Erdoğan'a hayran kaldı: Ara bulucu olabilecek tek lider

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres Lviv'deki üçlü zirvede bir araya geldi. Dünya medyasının gündeminde üçlü zirve vardı. Rus medyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ve Rusya arasında ara bulucu rolü oynayabilecek tek lider olduğunun altını çizdi.

Gündem

23.01.2024, 19:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres Ukrayna kentte Lviv'deki üçlü zirvede bir araya geldi. Liderler, tahıl kroidoru anlaşmasının yanı sıra savaşın müzakere yoluyla bitirmek için atılacak adımlar üzerinde konuştu. Liderler, tarihi zirvenin ardından açıklama yaptı. Savaşın müzakere masasında sonuçlanacağını umut ettiğinin altığını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tekrar arabulucu rolüne hazırız" ifadelerini kullandı. Ukrayna lideri Zelenski de, Erdoğan'ın ziyaretinin "Güçlü bir ülkeden güçlü bir destek mesajı" olduğunu belirtti. BM Genel Sekreteri Guterres ise, Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki askeri ekipman ve personel çekilmelidir. Santrale yönelik potansiyel bir hasar, intihardır” şeklinde konuştu.

Dünya medyasının gündeminde üçlü zirve vardı. Ajanslar haberi son dakika olarak verdi, konuşmaları canlı yayımladı. İşte dış basından öne çıkanlar...

Independent gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna'ya barış için görüşmelere başlamaları yönünde yaptığı çağrıyı manşetine taşıdı. İngiliz Express gazetesi, Türkiye ile Ukrayna'nın imza attığı anlaşmalara dikkati çekti.

Azerbaycan haber ajansı APA, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile esir değişimini müzakere edeceğine işaret etti.

MHP Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan kimdir? MHP Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan kimdir? Haberi Görüntüle

"ARA BULUCU ROLÜ OYNAYABİLECEK TEK LİDER"

Moskovskiy Komsomolets gazetesi de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ve Rusya arasında ara bulucu rolü oynayabilecek tek lider olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN, AVRUPA GÜVENLİĞİNİN ARA BULUCUSU HALİNE GELDİ''

Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda, "Erdoğan bu savaş süresince Avrupa güvenliğinin ana ara bulucusu haline geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Alevler hızla büyüdü! Esenyurt’ta mobilya imalathanesinde yangın! Alevler hızla büyüdü! Esenyurt’ta mobilya imalathanesinde yangın! Haberi Görüntüle

"GÜÇLÜ BİR ÜLKENİN VERDİĞİ GÜÇLÜ BİR DESTEK"

İtalyan haber ajansı ANSA, Lviv'deki üçlü zirve sonrası okurlarına sunduğu haberinde Zelenski'nin "Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ziyareti güçlü bir ülkenin verdiği güçlü bir destek mesajı" sözlerini manşet olarak kullandı.

Teröre geçit yok! BOZDOĞAN-24 operasyonunda 15 şüpheli yakalandı Teröre geçit yok! BOZDOĞAN-24 operasyonunda 15 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN, UKRAYNA'YA GÜÇLÜ DESTEĞİNİ GÖSTERDİ''

Fransız France 24 kanalı ise tarihi zirveyle ilgili yayınladığı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zaporijya ile ilgili "Yeni Çernobil olmasın" uyarısını başlık olarak kullandı ve savaşın bitmesi için gösterdiği çabaya geniş yer verdi. Le Monde ise "Erdoğan Türkiye'nin Ukrayna`ya güçlü desteğini gösterdi" sözleri ile görüşmeyi değerlendirdi.




Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading