Yandex Metrica
SON DAKİKA
Lisede toplu halde namaz kılarken yakalandılar! İşte Türkiye bir zamanlar tam olarak böyle bir yerdi...

Lisede toplu halde namaz kılarken yakalandılar! İşte Türkiye bir zamanlar tam olarak böyle bir yerdi...

Türkiye'nin 90'lı yıllar ve 2000'lerin başında nasıl bir yer olduğunu merak eden gençler için 'gazetecilik duayenleri' Mehmet Ali Birand ile Uğur Dündar'dan harika bir haber var!

Gündem

29.02.2024, 14:54

Müslümanların inancına topyekûn saldırılarla hatırlanan o meşhûr 90'lı yıllar bir türlü unutulmuyor. Namaz kılanlara nefretle bakılan, başörtülü kadınlara eğitim hakkı tanınmayan o tuhaf dönemde, haber bültenlerinde birbirinden ilginç görüntülere rastlanırdı. 

Medyada köşe başlarını tutan yöneticilerin tüm muhabirleri 'Müslüman avı'na yolladığı cadı avı sürecinin en nadide 'eserlerinden' biri daha yine sosyal medyanın gündeminde. 

Yıllar boyunca özellikle iletişim fakültesi öğrencilerine 'gazetecilik duayenleri' olarak tanıtılan Mehmet Ali Birand ile Uğur Dündar'ın zihin kodlarını açığa seren o haber, aslında bir dönemin özeti gibi. 

Türkiye'nin 28 Şubat etkilerinden bir türlü sıyrılamadığı ve inanca yönelik saldırıların sürdüğü 2000'lerin başında birileri hâlâ 'namaz kılan gençlerle' uğraşıyordu.

Adana'da bir lisenin çatı katında 'toplu halde namaz kılarken yakalanan' öğrencileri ekranlardan tüm Türkiye'ye afişe eden Birand ve Dündar, sözkonusu 'gericiliğe' karşı tüm yetkilileri harekete geçmeye çağırıyordu.

İşte, 30 yaş ve altındaki gençlerin iyi izlemesi gereken görüntülerle bir zamanların Türkiye'si...


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading