İstanbul'da LGS sınavına giren ortaokul öğrencisi sınavın ardından MEB tarafından açıklanan soruları ve cevap anahtarlarını inceledi. Bir sorunun cevabının yanlış olduğunu iddia eden öğrenci avukat babası ile yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtı. LGS'ye uzun süre hazırlandığını belirten öğrenci, MEB tarafından yayımlanan cevaplarla sonuçlarını karşılaştırdığında, Sayısal Bölüm A Kitapçığı'ndaki Fen Bilgisi 13. soruyu yanlış yaptığını görmüş ve soruyu araştırmaya başladı. Sorunun doğru yanıtını önce fizik öğretmenlerine danıştığını, sonra ODTÜ Fizik'ten bir öğretim görevlisinin Youtube videosunda kendi işaretlediği cevabın doğru olduğunu gördüğünü belirten genç soru için hukuki süreci başlattı.
Türkiye Galler'e yenilirse ne olur? Türkiye Uluslar Ligi grubundan çıkamazsa...LGS'DE HANGİ SORU MAHKEMEYE VERİLDİ?
Mahkemelik olan ve yürütmenin durdurulması istemi ile dava açılan sorunun Sayısal Bölüm A Kitapçığı'ndaki Fen Bilgisi 13. sorusu olduğu belirtildi. Sorunun doğru yanıtı MEB tarafından açıklanan C şıkkı olarak gösteriliyor. Ancak öğrencinin iddiası sorunun doğru yanıtının C olmadığı yönünde.
MİT'ten Irak'ta nokta temizlik: PKK'nın sözde Mahmur genel sorumlusu Azad...LGS'DE SORU İPTAL EDİLECEK Mİ?
LGS'de soru iptali gibi bir durum şu anda söz konusu değil. Sorunun cevabının yanlış olduğunu iddia eden öğrenci "Cevabın A şıkkı olarak değiştirilmesini veya sorunun iptal edilmesini talep ediyoruz." dedi.
İsrail'in şehit ettiği Ayşenur'un naaşı Türkiye'ye getirilecek mi? Dışişleri'nden açıklamaLGS'DE MAHKEMELİK OLAN SORU HANGİSİ?
Ortaokul öğrencisi tarafından hukuki sürecin başlatıldığı soru şu;
Özellikleri ve ağırlığı her yerinde aynı olan eşit bölmelendirilmiş bir tahtanın taşınması için kullanılan sistemde tavana ve tahtaya şekilde gibi bağlanan makaralara esnemeyen bir ip geçiriliyor. Bu ip, işçiler tarafından şekildeki gibi tutulduğunda tahta yatay dengede kalıyor. Bu sitemde makaraların, makaraların bağlı olduğu çubukların ve ipin ağırlıklarıyla sürtünmeler önemsenmemektedir. Bu tahta şekilde gösterilen konumdan belirli bir yüksekliği en küçük kuvvetler uygulanarak çıkarılırken yapılan işlemde tahtanın sadece başlangıçta ve son durumda yatay dengede olduğu bilindiğine göre,
I. İşçiler ipi aynı anda çekmeye başlamıştır.
II. İşçilerin işlem boyunca çektikleri ipin uzunlukları birbirine eşittir.
III. İşçilerin başlangıçta ve son durumda ipe uyguladıkları kuvvet tahtanın ağırlığından küçüktür.
Yargılarından hangileri kesinlikle doğrudur?
A) Yalnız III B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
Yorum Yaz