Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kuzey Marmara Otoyolu'nu kaç araç kullandı? Bakan Karaismailoğlu rakam verdi

Kuzey Marmara Otoyolu'nu kaç araç kullandı? Bakan Karaismailoğlu rakam verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nu açıldığı günden bu yana 864 milyon aracın kullandığını açıkladı.

Gündem

25.02.2024, 13:23

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Peki Kuzey Marmara Otoyolu'nu kaç araç kullandı? Bakan Karaismailoğlu rakam verdi.

Bakan Karaismailoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

"Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul'un şehir içindeki ve mevcut boğaz köprülerindeki trafik yoğunluğunu azaltarak, araçların şehir içi trafiğine girmeden, yüksek standartlı, kesintisiz, emniyetli ve konforlu bir yol ile transit geçişini sağladı. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya illerindeki sanayi bölgelerinin çevresinden geçen otoyol ile sanayi bölgelerinin otoyola doğrudan erişimlerini temin ettik"

İBB Başkanı İmamoğlu, para sayma görüntülerini soran gazeteciye cevap veremedi:... Haberi Görüntüle

864 MİLYON ARAÇ KULLANDI

Kuzey Marmara Otoyolu'nu açıldığı günden bu yana 864 milyon aracın kullandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, bu proje ile yılda 5,4 milyar lira tasarruf sağlandığını ve karbon emisyonunun da 425 bin ton azaldığını bildirdi.

Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi? Bakan Tunç açıkladı:... Haberi Görüntüle

İLERLEYEN ZAMANLARDA FARKLI NOKTALARA BAĞLANACAK

Kuzey Marmara Otoyolu'nun, İstanbul-İzmir Otoyolu ve TEM Otoyolu'na birkaç noktadan entegre olduğunu, ilerleyen zamanlarda Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu'na da bağlanacağını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, ekonomik aktivitenin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi'nin etrafında yüksek standartlı bir otoyol ağı kuracaklarını bildirdi. 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading