Yandex Metrica

Kuzey Irak'taki SİHA operasyonunda öldürülen PKK elebaşının kimliği açıklandı

Kuzey Irak'taki SİHA operasyonunda öldürülen PKK elebaşının kimliği açıklandı

MİT, terör örgütü PKK’nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli’yi Irak’ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi.

Gündem

23.01.2024, 19:26

MİT, terör örgütü PKK'nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konsey eş başkanı Hüseyin Şibli'yi Irak'ın Süleymaniye kentinde imha etti. 

Alınan bilgiye göre, Ferhat Derik kod adlı terörist Kandil tarafından Irak'ta görevlendirildi. 

Elif Vurgun kimdir? Cansu Taşkın'ın kardeşi Elif Vurgun ne iş yapıyor? Elif Vurgun kimdir? Cansu Taşkın'ın kardeşi Elif Vurgun ne iş... Haberi Görüntüle

YENİ BİR TERÖR YAPILANMASI İÇİN ÇALIŞIYORDU

Kandil'deki terör elebaşlarının, terörist Şibli'nin bölge dışı üçüncü ülkelerle çıkar ilişkisi kurarak Irak'ta yeni bir terör yapılanması oluşturmayı hedefledikleri tespit edildi. 

MİT'in Türkiye-Irak sınırının 275 kilometre derinliğindeki operasyonuyla Süleymaniye'de etkisiz hale getirilen Şibli, sözde Kandil yönetiminin Suriye'deki yapılanmasının önemli isimleri arasında gösterilen "Şahin Cilo" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in en yakınındaki isimlerden biriydi.

19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi ilçede oldu, merkez üssü neresi? 19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi... Haberi Görüntüle

TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN SURİYE'DEYKEN PKK'YA KATILDI 

Suriyeli olan Şibli, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu dönemde terör örgütü PKK'ya katıldı.

Camide örümcek adam paniği! Bayram namazına kostümle katılan kişi cemaatin gazabına uğradı! O anlar sosyal medya da çok konuşuldu! Camide örümcek adam paniği! Bayram namazına kostümle katılan kişi cemaatin... Haberi Görüntüle

2014'DE GÖREVİ DEĞİŞTİ 

Terörist Şibli, Suriye'nin Halep kentiyle Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Kandil'de terörist faaliyetlerde bulundu, 2014'te Suriye'de PKK'nın kontrol sağladığı yerleşim yerlerinden sorumlu sözde yürütme konseyi üyeliğine getirildi.

Terörist Şibli, 2019'dan itibaren terör örgütünün sözde Suriye özerk yönetimi merkez konseyi eş başkanı olarak faaliyet yürütüyordu.

2014 yılında Suriye'de yaşanan siyasi otorite boşluğu ve üçüncü ülkelerin desteğiyle, PKK’nın kontrol sağladığı Ras El Ayn, Dırbesıye, Haseke, Tel Tamr ve Amude gibi yerleşim yerlerinden sorumlu olarak PYD/YPG Yürütme Konseyi Üyeliğine seçildi. Bu dönemde terörist Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi ŞAHİN'in en yakınındaki şahıslardan biri haline gelen ŞİBLİ, 2019 itibarıyla Suriye Özerk Yönetimi Merkez Yürütme Konseyi Eş Başkanı ve Genel Güvenlik'ten sorumlu olarak görevlendirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading