Yandex Metrica

Kuzey Irak'ta nokta operasyon

Kuzey Irak'ta nokta operasyon

Sofi Nurettin'in imhası sonrası TSK ve MİT, Kuzey Irak'ın Duhok kırsalında bir operasyon daha yaptı. Vurulan araçlarda 2'si üst düzey 4 terörist öldürüldü.

Gündem

23.01.2024, 17:30

Güvenlik güçleri, yurt içi ve sınır ötesinde terör örgütlerine nokta operasyonlar yapmaya devam ediyor. PKK/YPG'nin Suriye'deki tepe ismi Sofi Nurettin kod adlı Nureddin Halef El Muhammed'in geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'ta saklandığı mağarada akıllı füzeyle imha edilmesinin ardından bölgede 2 üst düzey terörist daha etkisiz hale getirildi. 

MİT ve TSK'nın ortak gerçekleştirdiği operasyonda, 2'si sözde üst düzey 4 terörist, Irak'ın kuzeyindeki Duhok kırsalında öldürüldü. Teröristlerin kimliğine dair açıklamanın yakın zamanda yapılması bekleniyor. 

Edinilen bilgiye göre, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesindeki PKK/KCK'lı teröristlere Suriye'den mühimmat ve terörist aktarımı yapılacağı istihbaratının ardından operasyon kararı alındı.

Örgüt mensuplarının, silah ve mühimmatlarıyla Suriye'den Irak'ın kuzeyine geçtikleri ve sivil yerleşim yerlerinden uzaklaşarak Duhok kırsalında bulundukları tespiti üzerine düzenlenen hava harekatıyla, aralarında 2'si sözde üst düzey 4 terörist öldürüldü.

8 Mayıs'ta Türk Silahlı Kuvvetlerinin Milli İstihbarat Teşkilatı ile ortak operasyonunda PKK/YPG'nin Suriye'deki '1 Numara'sı Sofi Nurettin kod adlı Nureddin Halef El Muhammed, Kuzey Irak'ta gizlendiği bir mağarada etkisiz hale getirilmiş, MİT'in yer tespiti sonrası düzenlenen hava operasyonunda Sofi Nurettin'in bulunduğu in, akıllı füze ile yerlebir edilmişti. 

Örgüt üyelerinin sorgudaki itirafları, sözkonusu operasyonun teröristler üzerinde şok etkisi yarattığını ortaya koymuştu. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading