Yandex Metrica

Kurtulmuş'tan 'emperyalist proje' uyarısı: Bizi bölmek istiyorlar

Kurtulmuş'tan 'emperyalist proje' uyarısı: Bizi bölmek istiyorlar

Millet İttifakı'nın HDP ile işbirliği halinde gündeme soktuğu 'Kürtçe eğitim' tartışması konusunda AK Parti'li Kurtulmuş'tan önemli uyarılar geldi.

Gündem

23.01.2024, 18:10

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Kürtçe eğitim' tartışmalarına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Emperyalist güçlerin vekalet savaşlarında kullandıkları taşeron örgütler aracılığıyla bu tip tartışmaları körüklediğini, amacın ise bölge halklarını bölüp parçalamak olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Biz başından beri söylüyoruz ana dili ana sütü kadar helaldir. Resmi dil Türkçe olmak kaydıyla herkes kendi ana dili üzerinden işini görebilir" dedi. 

Kurtulmuş, bu meseleyi dil üzerinden bölücülük haline getiren terör örgütü ve uzantılarının 'farklılıkları birleştirme aracı değil ayrılık bahanesi olarak kullandığına' dikkat çekti. 

Kurtulmuş, "Mahkemelerde 'sanık bilinmeyen bir dille konuştu' diye insanların ana dilleri yokmuş gibi davranıldı. Bunları ortadan kaldıran AK Parti hükümetleridir. Ret, inkar asimilasyon sorunlarını bütünüyle ortadan kaldırarak, bu sorunun samimi ama birlik beraberlik içinde çözülmesi için gayret gösteren AK Parti'dir, Tayyip Erdoğan'dır. Vatandaşlarımızın kendi ana dilleriyle programları izleyebilmesini sağlayan da AK Parti'dir" diye konuştu. 

Teröre BOZDOĞAN darbesi! 82 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi Teröre BOZDOĞAN darbesi! 82 mağara, sığınak ve barınma alanı imha... Haberi Görüntüle

AÇIKÇA İTİRAF EDİN

PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile gizli ittifak içindeki CHP'yi de bu durumu açıkça itiraf etmeye çağıran Kurtulmuş şunları söyledi:

"Alnınızı gere gere neden söylemiyorsunuz biz CHP olarak HDP ile açık ittifak içindeyiz. Şu konuları oturup konuşuyoruz. Bunu diyemedikleri için adres göstermeler ve dar alanda paslaşmalarla ittifakı mümkün olduğunca gizli tutmak ama iş birliğinin de bir şekilde ortadan kalkmaması için onu açık bir şekilde sürdürmek taraftarılar." VAN

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading