Yandex Metrica

Küresel tetikçiler iş başında! Muhalefet medyasından TÜİK provokasyonu

Küresel tetikçiler iş başında! Muhalefet medyasından TÜİK provokasyonu

Muhalefet tarafından desteklenen bazı medya kuruluşları, TÜİK'teki Ulusal Hesaplar Dairesindeki görev değişikliğinedair kirli bir algı operasyonunda bulundu. T24, Cumhuriyet, Gazete Duvar, Sözcü, Karar ve Gerçek Gündem, küresel tetikçiler ile birlikte ağız birliği yaparak skandal bir provokasyona imza attı.

Gündem

23.01.2024, 20:17

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ulusal Hesaplar Dairesi Başkanının Kurum içinde başka bir göreve getirilmesine dair kamuoyuna yansıyan iddiaların doğru olmadığını belirterek, "İddia edildiği gibi bir görevden alma veya büyüme rakamlarından kaynaklı bir görev değişikliği söz konusu değildir." denildi.

TÜİK'ten yapılan açıklama doğrultusunda, bazı basın organları ve sosyal medyada yer alan "TÜİK'te, üçüncü çeyrek büyüme oranının beklenti altında kalması üzerine ilgili daire başkanı görevden alındı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

TÜİK'teki teknik iş ve işlemlerin yoğunluğuna ve Kurum için bilgi yönetiminin ve tecrübenin gerekliliğine işaret edilen açıklamada, "Dönemsel olarak Kurum içerisinde rotasyon ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda Kurumun istatistik üretici daireleri arası rotasyon gerçekleşmiştir. Bu kapsamda, milli gelir hesabını yapan Ulusal Hesaplar Dairesinin Başkanı, turizm gelir revizyonu gibi çok önemli çalışmaların yapıldığı Uluslararası Ticaret İstatistikleri Dairesi Başkanlığına getirilmiştir." açıklamasında bulunuldu.

Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

KAMUOYUNDA OLUMSUZ BİR ALGI OLUŞTURMA ÇABASINDALAR

Yapılan açıklamada, iftira ve yalanlar ile kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturma çabaları olduğunu belirterek, şu şekilde ifadelerde bulunuldu:

"İddia edildiği gibi bir görevden alma veya büyüme rakamlarından kaynaklı bir görev değişikliği söz konusu değildir. Köklü bir kurum olan TÜİK'teki yönetimsel tasarruflar üzerinden, iftira ve yalanlar ile kamuoyunda olumsuz algı oluşturma çabaları hakkında yasal yollar da dahil olmak üzere gereken işlemler yapılacaktır."

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı? Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı? Uyku apnesi nedir? Haberi Görüntüle

CHP'NİN MEDYA AYAĞI OPERASYONA GİRİŞTİ

T24, "Bloomberg: TÜİK Ulusal Hesaplar Daire Başkanı, beklenenden kötü gelen verinin ardından kovuldu" manşetini atarak küresel tetikçilerle birlikte adeta ağız birliğinde bulundu.

Cumhuriyet, Gerçek Gündem ve Gazete Duvar aynı spotu yazarak şu açıklamalar ile skandalı pekiştirdi: "Ulusal Hesaplar Daire Başkanı Cihat Erce İşbaşar geçen ay bu görevden alınarak, Uluslararası Ticaret İstatistikleri Daire Başkanlığı'na atandı." denildi.

Karar, "TÜİK'te yaprak dökümü! Kötü gelen büyüme verisi koltuktan etti" başlığını atarak açık bir şekide tetikçilik yaptı.


 
Sözcü ise, "Üçüncü çeyrek büyüme oranının beklenti altında kalması üzerine ilgili birim olan Ulusal Hesaplar Daire Başkanı görevden alındı." söylemleriyle kirli bir manipülasyona girişti..
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading