Yandex Metrica

Kurbanlık hayvanlar İstanbul'a giriş yaptı

Kurbanlık hayvanlar İstanbul'a giriş yaptı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte ülkenin çeşitli bölgelerinden kamyonlara yüklenen kurbanlık hayvanlar gece saatlerinden itibaren İstanbul'a giriş yaptı.

Gündem

23.01.2024, 17:37

Kurban Bayramı bu yıl 20 Temmuz'da başlayacak ve 23 Temmuz'da sona erecek. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlıklar satışa çıkarılmaya başladı. Anadolu'nun çeşitli illerinden yola çıkan kurbanlıklar ise dün gece saatlerinden itibaren İstanbul'a giriş yaptı.

5 Temmuz itibarıyla büyükbaş hayvanların kente getirilmesine izin veriliyor. Hayvanların kulak küpeleri ve pasaportlarıyla ilgili denetimler, kentte bulunan denetim noktalarında gerçekleştiriliyor.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, zabıta ekipleri ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle çeşitli illerden gelen kurbanlıkları taşıyan araçlarda denetim yaptı. Ekipler, hayvanların küpe ve pasaportlarını ve şap hastalığı bulunup bulunmadığına ilişkin sağlık raporlarını inceledi.

SAĞLIK RAPORLARI VE BELGELER DENETLENDİ

Kente getirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların hastalık ve belge kontrolleri yapıldı. Gecenin ilk saatlerinde denetimleri yapılan kurbanlık hayvanların gerekli sağlık raporları ve belgelere sahip oldukları belirlendi.

KURBANLIK PROBLEMİ YAŞANMAYACAK

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca da Mecidiye gişelerindeki denetimlere katıldı. Kurbanlıkların İstanbul'a getirilmeye başlandığını söyleyen Karaca, geçen yıl 70 bin büyük ve küçükbaş hayvan getirildiğini belirterek "Yine aynı rakamları bekliyoruz. Yaptığımız analizlerde gerek İstanbul içerisinde yetiştirilen hayvanlar gerek Trakya ve Anadolu'dan gelecek hayvanları hesapladığımızda herhangi bir kurbanlık problemi yaşamayacağımız çok net bir şekilde ortada." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading