Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kurban kesim yerlerinde ne tedbirler alınacak?

Kurban kesim yerlerinde ne tedbirler alınacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı'na ilişkin alınan kararları açıkladı. Kararlar doğrultusunda satış yerine maskesiz girilmesine izin verilmemesi ve ateş ölçümü yapılması zorunlu olarak sayılacak.

Gündem

23.01.2024, 17:38

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurban kesim yerlerinde alınacak tedbirler belli oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, alınması gereken önlemlere ilişkin il tarım ve orman müdürlüklerine genelge gönderildi. Kurban satış ve kesim yerlerine yönelik bir dizi karar alındı.

Rusya ile NATO savaşa mı giriyor? Rus füzesi NATO hava... Haberi Görüntüle

KÜPE VE BELGE ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Kurban satış yerlerine girişte kurbanlık hayvanların kulak küpesi, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu ve nakil belgesinin kontrol edilerek, küpesi ve belgesi olmayanların kesim noktalarına girişine izin verilmeyecek.

Bu paylaşıma tepki yağdı: DEM'li Ferhat Encü'den alçak paylaşım: İstanbul... Haberi Görüntüle

ÇADIRLAR ARASI MESAFE KURALI UYGULANACAK

Hayvan alım-satımlarında sosyal mesafeye dikkat edilmesi, müşteri ve satıcılar arasında el teması (tokalaşma) olmaması önem taşıyor. Uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulacak. Kurban satış yerlerinde insan kalabalığı ve belirli yerlerde yoğunluğu önlemek için çadırlar arası mesafe en az 2 metre olacak.

MSB görüntüleri paylaştı: 39 terör hedefi böyle imha edildi Haberi Görüntüle

TEK KULLANIMLIK EŞYALAR OLACAK

Buralarda düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon yapılacak. Sosyal alanlarda tek kullanımlık bardak, tabak, çatal gibi malzemeler kullanılacak. Görevli personel uygun, temiz iş kıyafetleri ve koruyucu giysiler (bone, maske, galoş, eldiven, çizme) giyecek ve mutlaka ağız maskesi takacak.

2024 ÖSYM AİS başvuru ekranı! YKS 2. geç başvuru nasıl... Haberi Görüntüle

MOBİL KESİM NOKTALARI OLUŞTURULACAK

Hayvan kesim yerlerinin önünde salgına ilişkin bilgilendirme afişleri bulundurulacak. Kesim yerleri, mezbahalar ve özel hayvan kesim yerleri bayram süresince açık olacak ve hizmet verecek. İhtiyaç olan yerlerde mobil hayvan kesim yerleri oluşturulacak, kesim yapılan yerlerin ve çevresinin temizliği için önlemler alınacak.

2024 MARDİN-MAZIDAĞI SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Mazıdağı'nda hangi... Haberi Görüntüle

KESİM ALANINA BELLİ MİKTARDA VATANDAŞ ALINACAK

Hayvan kesim yerlerinde görev alacaklara salgın tedbirlerine ilişkin eğitim verilecek. Kesim alanına hayvan sahiplerinin toplu girişi engellenecek.

Ali Sirmen kimdir, kaç yaşında vefat etti? Ali Sirmen neden... Haberi Görüntüle

SOSYAL MESAFE KURALINA ÖNEM GÖSTERİLECEK

Oluşturulan bekleme alanlarına sadece bir hayvan sahibi alınarak sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesi sağlanacak. Hayvan kesim yerlerinde kalabalık oluşumunu önlemek için kesimler randevuyla yapılacak.

CHP'de DEM krizi! Diyarbakır İl Başkanı Atik, Burcu Köksal'ı hedef... Haberi Görüntüle

KESİMLERİN ARDINDAN TEMİZLİK YAPILACAK

Kasapların hijyen kuralları ve koronavirüse yönelik alınması gereken tedbirlere uymaları sağlanacak. Her kesimden sonra aletler temizlenecek, kesim alanlarında lavabo ve el dezenfektanları bulundurulacak. Buralar düzenli olarak havalandırılacak.

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman?... Haberi Görüntüle

KALAN PARÇALAR HAYVANLARA VERİLMEYECEK

Kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar, kesim sırasında oluşan atık ile özellikle kist hidatik riskine karşı karaciğerler ve akciğerler kesinlikle evcil ve yabani hayvanlara verilmeyecek.

AYM yeni başkanı Kadir Özkaya kimdir? Kadir Özkaya nereli? Haberi Görüntüle

BELİRLENEN YERLER HARİCİNDE KESİM YAPILMAYACAK

Yoğunluk yaşanmaması için vatandaşların kurbanlık hayvan alımını son güne bırakmaması tavsiye ediliyor.

Kesim yerlerinde işlemlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının önlenmesi ve yoğunluk yaşanmaması için vatandaşların kurbanlarını bayramın ilk gününde kestirmekte ısrarcı davranmaması da büyük önem arz ediyor.

Cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılmayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading