Yandex Metrica

Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak?

Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak?

Ülkenin dört bir yanını Kurban Bayramı neşesi ve telaşı sararken vatandaşlar 'Bayramda hava nasıl olacak?' diye merak edip araştırmaya başladı. Peki, bayramda hava durumu nasıl olacak? Artan sıcaklıklar etkisini bayramda da gösterecek mi? İşte İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu tahminleri...

Gündem

23.01.2024, 17:41

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı'na ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre bayramın ilk günü ülke genelinde önemli bir yağış görülmemekte. Havanın kuzey kesimlerinde parçalı bulutlu, diğer kesimlerinde ise az bulut ve açık olacağı öngörülmekte.

Bayramın ikinci ve üçüncü günü ise Marmara ve Karadeniz bölgesinin bazı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, iç ve güney bölgelerinde ise parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmekte.

Bayramın dördüncü gününde Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak beklenmekte. Diğer yerlerde ise havanın az bulutlu ve açık olacağı belirtiliyor.

7 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN darbesi! 23 şüpheli yakalandı 7 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN darbesi! 23 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

EN YÜKSEK HAVA SICAKLIKLARI

Bayram boyunca en yüksek hava sıcaklıklarnın İstanbul'da 31-34, Ankara'da 36-40, İzmir'de 32-36 derece olması bekleniyor. Sıcaklıkların, Antalya'da 33-36, Samsun'da 29-31, Erzurum'da 30-34 ve Diyarbakır'da 40-43 derece civarında olacağı belirtiliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği düşünülen hava sıcaklıklarından dolayı, güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 11.00 ila 16.00 saatlerinde özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunan kişiler başta olmak üzere sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading