Yandex Metrica

Kur'an-ı Kerim'in yakılması sonrası Diyanet harekete geçti! Alçak ırkçıya 120 ülkede dava

Kur'an-ı Kerim'in yakılması sonrası Diyanet harekete geçti! Alçak ırkçıya 120 ülkede dava

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam düşmanı saldırganı koruyan İsveç'i kınayarak 120 ülkedeki ataşelikler önderliğinde mahkemeye başvurma hazırlığı yapıldığını açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 20:21

İsveç'te, aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasının yankıları devam ederken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir televizyon programında skandal eylem hakkında konuştu.

23 Nisan Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler saat kaça kadar açık? Alışveriş merkezleri kaçta açılıyor? 23 Nisan Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler saat kaça kadar... Haberi Görüntüle

''SALDIRININ YAPILDIĞI YERDE KUR'AN-I KERİM OKUNACAK''

TRT Haber canlı yayınında konuşan Ali Erbaş, ''Dün sabah 90 bin camimizde sabah namazı buluşması yaptık. Herkesi Kuran-ı Kerim okumasına davet ettik. Dualarımızı yaptık. İnşallah bu konuyu uluslararası boyuta taşıyoruz. Din işleri başkanları ile çevrimiçi bir toplantı yapıp yine tepkimizi koyacağız. Mahkemelere başvurulacak, temsilcilere mektup yazılacak. İsveç'te bu saldırının yapıldığı yerde Kuran-ı Kerim okunacak. İsveççe mealleri verilecek. Bir açıklama yaparak saygımızı ortaya koymuş olacağız. Bunu biz hayra dönüştürmeliyiz. Bu bir kötülüktür. Bunu hayra dönüştürmek de bizim işimizdir.'' ifadelerini kullandı.

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

''BU KÖTÜLÜKLERİ KALDIRIP HAYRA DÖNÜŞTÜRMEK BİZİM İŞİMİZ''

''Bunu kabul etmek mümkün olmadığına göre bu bir kötülüktür.'' diyen Ali Erbaş, "Bunu biz hayra dönüştürmeliyiz. Şer olarak ortaya çıktı. Bunu kabul etmek mümkün olmadığına göre bu bir kötülüktür. Bu kötülükleri ortadan kaldırmak, şerleri hayra dönüştürmek de bizim işimizdir. Dolayısıyla Müslümanlar olarak her zaman kitabımızı okuma, anlama, yaşama, savunma, saygı gösterme noktasında her zaman teyakkuz halinde olmalıyız. Çocuklarımıza, gençlerimize bu ruhu yerleştirmek durumundayız." şeklinde konuştu.

Korona aşılarının zararları neler, kalbi etkiliyor mu? Korona aşısı kalp hastalık riskini artırıyor mu? Korona aşılarının zararları neler, kalbi etkiliyor mu? Korona aşısı kalp... Haberi Görüntüle

120 ÜLKEDE DAVA HAZIRLIĞI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam düşmanı saldırganı koruyan İsveç'i kınayarak 120 ülkedeki ataşelikler önderliğinde mahkemeye başvurma hazırlığı yapıldığını açıkladı. Ali Erbaş, ''Savaşta bile mabet ve kitapların dokunulmazlığı vardır 120 ülkedeki ataşeliklerimiz nezdinde mahkemelere başvurağız'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading