Kur'an'da ismi geçen tek kadın kimdir?

Kuran-ı Kerim’de mü’min ya da kâfir farklı insanların isimleri geçmektedir. Kur'an'da bu isimleri geçenlerin bazı sebepleri vardır. Peki, Kuran’ı Kerim’de ismi geçen tek kadın kimdir?
Cenâb-ı Hak, Kur’an-ı Kerîm’de mü’min ya da kâfir olan farklı insanların isimlerini zikreder. Bu insanlar arasında ismi doğrudan zikredilen tek kadın bulunmaktadır.
Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in annesinin ismi bile Kur’ân-ı Kerîm’de yer almazken, sadece Hz. Meryem’in ismi hem de defalarca zikredilmesinin pek çok nedeni vardır.
Kadınlardan peygamber gelmemesine rağmen tarih boyu, tevâzu, iffet ve kâmil îman sahibi hanımlar olagelmiştir. Bunlar arasında da kerameti bulunan Hz. Meryem vardır. Kur’ân-ı Kerîm, Hz. Meryem’e Kitâb-ı Mukaddes’te bahsedildiğinden daha fazla yer vermektedir.
KUR'AN'DA İSMİ GEÇEN TEK KADIN
Hıristiyanlar, Hz. Meryem’i “Tanrı doğuran, Tanrı Anası” olarak gösterirken İslâmiyet onu “iffetli” ve “sıddîka” bir kadın olarak kabul eder. İslâm âlimleri, Hz. Meryem’in hayatındaki ayrıntılar yerine, onun verdiği mesaja odaklanmışlardır. Zira o, Müslüman kadınlar için “rol-model” oluşturan üstün bir şahsiyettir.
Âyet-i kerîmede Hz. Meryem için şöyle buyrulur: “İffetini korumuş olan, İmran kızı Meryem’i de (Allah örnek gösterdi). Biz, ona rûhumuzdan üfledik ve Rabbinin sözlerini ve kitaplarını tasdik etti. O, gönülden itaat edenlerdendi.” (et-Tahrîm, 12)
TRHABER