Yandex Metrica

Kumpas savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'yı Ermenistan'a FETÖ'cü kaymakam makam aracıyla kaçırdı!

Kumpas savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'yı Ermenistan'a FETÖ'cü kaymakam makam aracıyla kaçırdı!

Haklarında yakalama kararı çıkarılmadan 12 saat önce Türkiye'den firar eden kumpas savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'ya FETÖ'cü kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu'nun yardım ettiği ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 19:33

Fetullahçı Terör Örgütü'nün eski kumpas savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın, 10 Ağustos 2015 tarihinde Ermenistan'a FETÖ üyesi bir kaymakam tarafından makam aracıyla kaçırıldığı ortaya çıktı. 

Öz ile Kara, haklarında yakalama kararı çıkarılmasından 12 saat önce Türkiye'den firar etmişti. Sözkonusu firarın, o dönem Ardahan-Posof'ta görev yapan FETÖ'cü eski kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu'nun yardımıyla gerçekleştiği tespit edildi. 

Zekeriya Öz, Sarp Sınır Kapısı'ndan firar ederken

Sabah gazetesinden Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre, ankesör hatlardan arandığı ve FETÖ'nün mahrem imamlarıyla irtibatı tespit edilen Alibeyoğlu, Ardeşen Kaymakamı olarak görev yaptığı esnada gözaltına alındı. FETÖ'nün Mülkiye Teşkilatı soruşturması kapsamında daha önce yakalanmış örgüt üyelerinin, aleyhinde beyanda bulunduğu Alibeyoğlu, sulh ceza hakimliğine sevk edildi ancak serbest bırakıldı. Alibeyoğlu, başsavcılığın itirazıyla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla hakkında iddianame hazırlanan Alibeyoğlu hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.  İddianamede, Alibeyoğlu'nun ankesörlü hatlardan arandığı, operasyonel hat ile mahrem imamla iletişime geçtiği ve FETÖ mensupları ile arasında para transferinin olduğu anlatıldı.

Katy Perry'e canlı yayında ne oldu? Katy Perry canlı yayında elbisesi mi koptu? Katy Perry'e canlı yayında ne oldu? Katy Perry canlı yayında... Haberi Görüntüle

FETÖ'NÜN SOHBET GRUBUNDAYDI

Ufuk Özen Alibeyoğlu

Alınan bilgiye göre Erzurum ve Ankara merkezli FETÖ mahrem soruşturmaları kapsamında ifade veren Y.K.Y., örgütün sohbet grubuna katıldığını ve Alibeyoğlu'nun da orada bulunduğunu söyledi. Y.K.Y., 'Ali' kod adlı örgüt imamının Alibeyoğlu'na özel ilgi gösterdiğini dile getirerek "Bu özel ilginin somut nedenini bilemiyorum. Ufuk Özen Alibeyoğlu'nun daha önce 'örgüt abisi' olarak görev yaptığını düşünüyorum. Kaymakam adaylığı yıllığında yine ihraç edilen birkaç kişinin ona 'abi' diye hitap ettiğini gördüm" dedi. 

Dilan Polat tahliye mi edildi? Dilan Polat cezaevinden çıkacak mı? Dilan Polat tahliye mi edildi? Dilan Polat cezaevinden çıkacak mı? Haberi Görüntüle

KAYMAKAM HAKKINDA ÇARPICI İHBAR

Ufuk Özen Alibeyoğlu

Ancak Alibeyoğlu ile asıl çarpıcı gelişme, kendisi hakkında Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne geçmişte yapılan ihbarların iddianameye girmesi oldu. Buna göre Alibeyoğlu, Posof Kaymakamı olarak görev yaptığı sırada Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına firar etmesinde önemli rol oynadı.

Zekeriya Öz ve Celal Kara

Devletin kendisine tahsis ettiği makam aracına FETÖ'cü Öz ile Kara'yı bindiren Alibeyoğlu, kumpas savcılarını 10 Ağustos 2015 tarihinde Ermenistan'a götürdü. 

Süleyman Çakır'ın ölüm yıl dönümü ne zaman? Kurtlar Vadisi'nin efsanesi Süleyman Çakır kimdir? Süleyman Çakır'ın ölüm yıl dönümü ne zaman? Kurtlar Vadisi'nin efsanesi... Haberi Görüntüle

'PAÇOZ' SÖZLERİYLE HATIRLANIYOR 

Eski kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu Ardahan Posof'ta görev yaptığı sırada cami imamını azarlamasıyla gündeme gelmişti. Öğretmenlerin köyde bile gayet şık giyindiklerini ileri sürerek imamların da aynı şekilde giyinmelerini isteyen Alibeyoğlu, karşısındaki din adamanı, "Ütüsüz pantolon giymenin din ile imanla ne ilgisi var? Köyde öğretmen grand tuvalet gezerken sen niye paçoz geziyorsun?" sözleriyle azarlamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading