Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kritik görüşme öncesi ABD'den açıklama

Kritik görüşme öncesi ABD'den açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın ilk yurt dışı ziyaret programında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyi öncelik edindiğini belirterek, 14 Haziran'daki görüşmenin "yüz yüze diplomasi için bir fırsat" olacağını vurguladı.

Gündem

23.01.2024, 17:32

Dünya gelecek haftaya kritik bir diplomasi trafiği ile girecek. Liderler 14 Haziran'da NATO Zİrvesi için Brüksel'de olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da zirve yolcusu. Gözlerin çevrildiği  temas ABD Başkanı Joe Biden ile yapılacak görüşme.

14 Haziran'dGÖRÜŞME ÖNCESİ ABD'DEN AÇIKLAMA

14 Haziran'da  yapılacak NATO Zirvesi'ne katılacak Erdoğan ile Biden'ın, Brüksel'de ikili görüşme gerçekleştireceği açıklanmıştı.Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Biden'ın Washington'dan İngiltere'ye seyahat ettiği sırada uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündemde bu görüşme de vardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın 14 Haziran'da Brüksel'de yapacakları ikili görüşmeden beklentilerinin ne olduğunun sorulması üzerine Psaki, "Bu ilişki, yapıcı bir şekilde birlikte çalışmaya devam edilmesi gerektiğini hissettiğimiz alanların ve fırsatların olduğu, aynı zamanda ciddi anlaşmazlıklar yaşadığımız alanların da olduğu bir NATO ortağıyla olan ilişki. Bu, Başkan Biden'ın, ilk yurt dışı ziyaretinde ikili görüşmeyi öncelik edinmenin önemli olduğunu hissettiği yüz yüze diplomasiye sahip olmak için bir fırsat." ifadesini kullandı.

Psaki, söz konusu görüşmede masada hangi konuların olacağı sorusuna ise "Küresel toplumu etkileyen bölgesel güvenlik konularını görüşeceklerine eminim, aynı şekilde Kovid-19 ve ekonomi de konular dahilinde olacaktır. Görüşme zamanı yaklaştıkça elimizde daha çok detay olacaktır." yanıtını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading