Yandex Metrica

Kremlin: Erdoğan ile Esad arasında görüşme organize etmek için çalışıyoruz

Kremlin: Erdoğan ile Esad arasında görüşme organize etmek için çalışıyoruz

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed arasında görüşme organize etmek için çalıştıklarını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:08

Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı El Arabiya  televizyonuna konuşan Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexsannder Lavrentyev, Moskova'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı beşar Esed arasında bir görüşme ortanize etmek üzere çalıştıklarını söyledi. Lavrentyev, şu şekilde konuştu:

Türkiye'nin bunu değerlendirmesi gerektiğini yineliyorum. Aynı zamanda böyle bir görüşmenin genel olarak olumlu ve faydalı olacağına inanıyoruz ve bu yönde çalışıyoruz" dedi. Lavrentyev, Erdoğan-Esed arasındaki temasın zamana değil, isteğe bağlı olduğunu söyleyerek, "Sorun zamanda değil, istekte. Karşılıklı olarak istekli olunduğunu söylüyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu tür sinyaller alıyoruz.

Suriye Özel Temsilcisi Alexsander Lavrentyev

Tarih açıklandı: Baby Reindeer 2. sezon ne zaman? Baby Reindeer yeni sezon çıkacak mı, bitti mi? Tarih açıklandı: Baby Reindeer 2. sezon ne zaman? Baby Reindeer... Haberi Görüntüle

RUSYA ARABULUCULUK YAPMAK İSTİYOR

Rus basınına olası Cumhurbaşkanı-Erdoğan görüşmesi ile ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri bakan yardımcısı Mikhail Bogdanov, Ankra-Şam hattında arabuluculuk yapmak istediklerini söyledi ve şu şekilde konuştu:

Her zaman buna hazır olduğumuzu ifade ediyor ve bunun doğru olacağını söylüyoruz. Ancak şu ana kadar siyasi düzeyde somut bir çalışma yapılmadı. Her şey tarafların isteğine bağlı. Kimseye bir şey dayatmıyoruz. Ankara ve Şam arasında böyle bir istek olursa elbette olumlu yanıt veririz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading