Yandex Metrica

KPSS Türkçe sorularında şifreleme iddiası! Bakın cevaplar nerede gizliymiş

KPSS Türkçe sorularında şifreleme iddiası! Bakın cevaplar nerede gizliymiş

KPSS'de daha önce Yediiklim dergisinde yayınlanan soruların yer aldığı tespitiyle başlayan soruşturma devam ederken Eğitim uzmanı Sadık Gültekin, türkçe sorularında şifreleme yapılarak cevapların sorulara gizlendiğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 19:38

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan KPSS'deki soru skandalının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınırken sınav iptal edildi. Bir yayınevinin dergisinde yayınlanan soruların sınavda yer almasıyla ilgili soruşturma devam ederken, Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin'den dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

ŞİFRELEME İDDİASI

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin Türkçe sorularında şifreleme yapıldığını iddia etti. Sadık Gültekin, yaptığı açıklamada "Şifrelemeyi ilk kelime ile son kelimede yapmışlar. Soruda cumartesi kelimesi geçiyor. 4. soru da C seçeneği Cumartesi C ile başlıyor. Albert Camu da Camu'yu vurguladığımızda vurguda ilk C seçeneği gelir, Doğru cevap C. Vebayı vurguladığımızda da ilk seçenek hangisi 'veBa' B. Doğru cevap B" dedi.

Kovid sonrası önlenemez çöküş: Apple saltanatı sona erdi... İşte yeni kral Kovid sonrası önlenemez çöküş: Apple saltanatı sona erdi... İşte yeni... Haberi Görüntüle

YENİ SINAV TARİHİ 17 EYLÜL

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. Ersoy, dün yaptığı açıklamada "Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş, hem de 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak oturumlar ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Amacımız, tüm adaylara gönül huzuruyla katılacakları ve sonucunun adaletinden emin olacakları bir sınav ortamı sunmaktır. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e şok protesto: Katil Almanya Türkiye'den defol Türkiye'yi ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e şok protesto: Katil Almanya... Haberi Görüntüle

YAYINEVİ İDDİALARI REDDETTİ

Konuyla ilgili soruşturma sürerken Yediiklim Yayınevinden de iddialara ilişkin açıklama geldi. Yayınevinden yapılan açıklamada, soruların sızdırılmadığı ve yapılan suçlamaların asılsız olduğu belirtildi. Ayrıca, iddiaların aksine "Yayınevinin bazı sorularının KPSS'de kullanıldığı" öne sürüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading