Yandex Metrica

KPSS Alan Bilgisi ve ÖABT yapılacak mı? KPSS Alan Bilgisi ve ÖABT ertelenir mi?

KPSS Alan Bilgisi ve ÖABT yapılacak mı? KPSS Alan Bilgisi ve ÖABT ertelenir mi?

KPSS ile ilgili ortaya çıkan skandal iddianın ardından Devlet Denetleme Kurulu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla inceleme başlatıldı. Olayın ardından Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarının ne olacağı merak konusu oldu. Peki KPSS Alan Bilgisi ve ÖABT yapılacak mı? KPSS 2022 Alan Bilgisi sınavı iptal mi oldu? İşte detaylar...

Gündem

23.01.2024, 19:37

KPSS 2022 Genel Kültür Genel Yetenek oturumu 31 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Soru kitapçığı ve cevap anahtarları ise önceki gün yayınlandı. Ardından KPSS skandalı ortaya çıktı. Sınavda bazı soruların bir yayınevinin denemelerine ait sorular olduğu iddia edildi. Sosyal medyayı karıştıran iddianın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verdi. 

Bugün yapılan incelemenin ardından Devlet Denetleme Kurulu, KPSS skandalıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yaşananların ardından gözler KPSS Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına çevrildi. Adaylar KPSS Alan Bilgisi sınavının ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Peki KPSS Alan Bilgisi sınavı yapılacak mı? KPSS ÖABT ertelendi mi?

Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Haberi Görüntüle

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVI YAPILACAK MI, ERTELENDİ Mİ?

ÖSYM sınav takvimine göre 2022 KPSS Alan Bilgisi 6-7 Ağustos'ta, ÖABT ise 14 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. 

KPSS iptali ya da ÖABT ile Alan Bilgisi sınavlarının ertelenip ertelenmeyeceği konusunda ise ÖSYM'den resmi bir açıklama gelmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading