Yandex Metrica
SON DAKİKA
KPSS 2022'de hangi sorular Yediiklim Yayınları ile aynı? KPSS soruları sızdırıldı mı?

KPSS 2022'de hangi sorular Yediiklim Yayınları ile aynı? KPSS soruları sızdırıldı mı?

Kamu Personeli Seçme sınavı (KPSS), 31 Temmuz 2022 Pazar günü gerçekleştirildi. Ancak sınavda çıkan birçok sorunun Yediiklim Yayınları'na ait deneme ile aynı olduğu iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki KPSS ile hangi sorular aynı, kaç soru aynı çıktı? Haberimizde derledik...

Gündem

27.03.2024, 14:07

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın genel yetenek ve genel kültür ile eğitim bilimleri oturumları 31 Temmuz 2022 Pazar günü gerçekleştirildi. Milyonlarca kişi sınavı kazanabilmek için sınavda ter döktü. ÖSYM, adayların merakla beklediği cevap anahtarını yayınladı. Ancak soru ve cevapların yayınlanmasının ardından ortalığı ayağa kaldıran bir olay yaşandı.

Sınava giren adaylar ve bazı öğretmenler, KPSS'de çıkan bazı soruların Yediiklim Yayınları'nın denemelerinden değiştirilmeden aynen alındığını iddia etti. Sosyal medyada birçok kişi Yediiklim Yayınları'na ait denemeler ile KPSS sorularını karşılaştırdı. Soruların KPSS'de seçenekler dahil olmak üzere adaylara aynı şekilde sorulduğu görüldü. 

ÖSYM İDDİALARI YALANLADI

Skandalın ardından ÖSYM'den açıklama geldi. ÖSYM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır." denildi.

HALİS AYGÜN GÖREVDEN ALINDI

Ancak bu açıklamanın ardından Yediiklim Yayınları'na ait denemelere sahip olan kullanıcılardan paylaşımlar gelmeye devam etti. Olayın büyük yankı uyandırmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girerek Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verdiğini açıkladı. Ardından Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. 

Sosyal medyada KPSS'de çıkan 38 sorunun Yediiklim Yayınları'na ait denemelerden birebir alındığı konuşuluyor. Peki KPSS hangi sorular Yediiklim ile aynı? 

Bilim ve kültür yuvası! Hilmi Türkmen'den Üsküdar'a yeni hizmet: Ecdat... Haberi Görüntüle

KPSS HANGİ SORULAR YEDİİKLİM İLE AYNI?

Tarih, matematik, vatandaşlık ve Türkçe'de bazı soruların seçeneklerinin dahi değiştirilmeden sorulduğu görülüyor. İşte o sorulardan bazıları...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading